Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Den perfekta klappen

23 december, 2009 (00:35) | Daniel, Vänner | Av: MaxH

Idag har jag varit duktig. Städat och röjt lite i vardagsrummet utav det skräp och kläder som fanns där och passade på och dammsugit, i alla fall lite snabbt. Egentligen ville jag bara få undan saker som dröjt sig kvar, som oftast blir för mig. Och imorgon ska jag köpa de sista julklapparna… och de första.

Alltså, det här med julen… jag gillar inte julen. Jag gillar inte att det är kallt, att det är så pass mörk årstid och att snön ligger i vägen för att kunna ta sig fram. Det där har ju så klart med vädret att göra mer än just julen och jag är glad att snön är vit så det blir lite ljusare. Och att det är kallt är ju faktiskt lite mysigt ibland, annars kan man inte kura ihop sig under ett täcke i soffan… eller innanför en sjal medan snön faller ner. Fast jag i år lyckats hålla mig undan ganska bra måste jag ändå skriva av mig lite, trots att jag har skrivit om det förut. Jag har lyckats koppla bort det lite för bra eftersom jag råkar inte ha köpt någon klapp ännu. Hoppsan.

Just julen är ett fenomen jag inte gillar. Givetvis tycker jag tycker om att få presenter, träffa familj och äta mat. Men måste vi ha ett par dedikerade dagar med en tradition som säger att vi måste det? Och gör man inte det (eller något liknande) så får man konstiga ögon mot sig. Tänk om jag nu vill åka luftballong i en vecka istället, t.ex? Eller möblera om? Eller bara ligga som en valross i soffan och titta på andra säsongen av Breaking Bad?

En bekant påpekade julen är ett par dagar alla är lediga och därför passar det väldigt utmärkt att ses och umgås och äta mat just då, och det köper jag. Men jag ogillar att ”alla” förväntas göra som ”alla andra” gjort i ”alla andra år”.

Nåväl, det blir mer laid back i år, har jag fått en känsla av, och, tja, imorrn ska jag köpa de sista julklapparna som jag förväntas ge bort… och de första.

På tal om laid back och julklappar kom jag på en liten billig grej man kunde göra som present. Inte billig som i ekonomisk billig, utan en enkel utväg. Mina funderingar började med min numera döda farbror som av enkelhetens skäl hade ett tema varje år. Nått år var det almanackor till alla, ett annat år var det koppar till alla. Förra året gav jag en liknadne ’rolig’ kopp till min bror, och jag började fundera vad fasiken man ska ge honom. Han är en kille som har allt han vill ha, eller har ekonomi för att köpa sig det.

Funderingarna fortsatte. Jag kan ju inte köpa en kopp igen. Almanacka känns lite billigt… och det vore bra med nått som faktiskt används och slits. Strumpor? Låter bra. Det blir det eller slips, men det har han fått en gång. Förresten, varför inte ge ett sånt därnt välgörenhets-diplom, ”jag har i ditt namn gett en by i afrika ett hundra poliosprutor” eller dylikt. Det backas så klart upp av en hög moral som ingen kan ifrågasätta. För mig personligen ska julklappen vara mot personen den ges och således något för att den personen kan använda klappen på något sätt. Därför känns ett sånt därnt välgörenhetsdiplom känns lite billigt… fast dess moral gör att ingen kan liksom ifrågasätta det.

Nu har jag bara en dag på mig, så vi får se vad det blir. I vilket fall blir det laid back, och jag kommer inte vara tomte i år.

Jag önskar er alla fridfulla helgdagar.

Kommentarer

Pingback från […] This post was mentioned on Twitter by Daniel, Daniel. Daniel said: Okej, jag gillar inte julen… http://is.gd/5ziWy Men ändå, goa helgdagar på er! http://is.gd/5ziVs […]
Skrevs 24 Dec 2009, 01:58

[…] This post was mentioned on Twitter by Daniel, Daniel. Daniel said: Okej, jag gillar inte julen… http://is.gd/5ziWy Men ändå, goa helgdagar på er! http://is.gd/5ziVs […]

Skriv en kommentar