Filmer, filmer, filmer…

25 januari, 2010 (23:44) | Daniel, Film/TV/Radio | Av: MaxH

Gsp.

Senaste tiden har behandlats delvis med filmtittande. Det finns egentligen mnga filmer jag vill se och d jag nu har en schysst TV vore det synd att inte gra det, speciellt eftersom jag skjutit upp att se mnga filmer ganska lnge.

Allts, racet har brjat.

Frst ut blev filmen ”2012”, och rligt talat hade jag hellre haft ont p valfri kroppsdel n sett den. Klyschorna frn andra katastroffilmer kom i en kaskadspya. Man skulle kunna tro att manusfrfattarna inte visste hur man skrev manus och kollade p Tornado eller liknande junk. Jag vet inte hur mnga gnger folk nstan dr i 2012, men man hinner bli avtrubbad p frsta kvarten. Svida man inte r CGI-fanatiker s r Big Brother mer roande n detta. Jag mste erknna att jag sg klart p hela filmen, ngot som inte gjordes med tex Eternal Sunshine of the Spotless Mind , s 2012 hade vl en lockande grundstory iaf. Jag sger absolut inte att Spotless mind r kass eller ens spelar i samma liga, bara att jag inte fick ntt intresse av den efter ver en halvtimme tittandes. Hursomhelst, betrffande 2012 s borde den inte vara laglig.

S hr om dagen s blev det ”Marley & me” vars titel borde korrigeras till ”Marley & us”, d det frutom hunden mer handlade om ett par. Filmen i sig r en st och rrande film om en hund, hans husse och matte och deras liv. Kanske inte biomaterial, men fungerar fint till en planerad lrdagskvll.

En annan film som jag betat av r ”The informant” som har en av mina favoritskdisar, Matt Damon. Filmen bygger p en bok som bygger p en verklig hndelse, dr en person som arbetar som biotekniker p ett stort fretag kring 1994 och brjar tipsa FBI om diverse illegala aktiviteter som sker p fretaget. Jag gillar denna typ av filmer (’Catch me if you can’ med flera) och de har fngat tidseran bra i filmen. Inte rets film, men kan rekommendera den starkt.

Idag blev det, efter pminnelse, dags fr ”9”. Det r en datoranimerad st liten saga, frn Tim Burton, om trasdockor som kmpar fr att rdda vrlden. Den r lite kort, men annars mycket bra. Om man inte bojkottar filmbranschen och har liten TV skulle jag nog rekommendera att till och med se den p bio. Jag skulle nog ltt kunna rsta fram den som rets film. Se trailer hr.

Skriv en kommentar