Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Filmer, filmer, filmer…

25 januari, 2010 (23:44) | Daniel, Film/TV/Radio | Av: MaxH

Gääsp.

Senaste tiden har behandlats delvis med filmtittande. Det finns egentligen många filmer jag vill se och då jag nu har en schysst TV vore det synd att inte göra det, speciellt eftersom jag skjutit upp att se många filmer ganska länge.

Alltså, racet har börjat.

Först ut blev filmen ”2012”, och ärligt talat hade jag hellre haft ont på valfri kroppsdel än sett den. Klyschorna från andra katastroffilmer kom i en kaskadspya. Man skulle kunna tro att manusförfattarna inte visste hur man skrev manus och kollade på Tornado eller liknande junk. Jag vet inte hur många gånger folk nästan dör i 2012, men man hinner bli avtrubbad på första kvarten. Såvida man inte är CGI-fanatiker så är Big Brother mer roande än detta. Jag måste erkänna att jag såg klart på hela filmen, något som inte gjordes med tex Eternal Sunshine of the Spotless Mind , så 2012 hade väl en lockande grundstory iaf. Jag säger absolut inte att Spotless mind är kass eller ens spelar i samma liga, bara att jag inte fick nått intresse av den efter över en halvtimme tittandes. Hursomhelst, beträffande 2012 så borde den inte vara laglig.

Så här om dagen så blev det ”Marley & me” vars titel borde korrigeras till ”Marley & us”, då det förutom hunden mer handlade om ett par. Filmen i sig är en söt och rörande film om en hund, hans husse och matte och deras liv. Kanske inte biomaterial, men fungerar fint till en planerad lördagskväll.

En annan film som jag betat av är ”The informant” som har en av mina favoritskådisar, Matt Damon. Filmen bygger på en bok som bygger på en verklig händelse, där en person som arbetar som biotekniker på ett stort företag kring 1994 och börjar tipsa FBI om diverse illegala aktiviteter som sker på företaget. Jag gillar denna typ av filmer (’Catch me if you can’ med flera) och de har fångat tidseran bra i filmen. Inte årets film, men kan rekommendera den starkt.

Idag blev det, efter påminnelse, dags för ”9”. Det är en datoranimerad söt liten saga, från Tim Burton, om trasdockor som kämpar för att rädda världen. Den är lite kort, men annars mycket bra. Om man inte bojkottar filmbranschen och har liten TV skulle jag nog rekommendera att till och med se den på bio. Jag skulle nog lätt kunna rösta fram den som årets film. Se trailer här.

Skriv en kommentar