Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Com Hem, att jag inte lär mig

27 februari, 2010 (00:19) | Daniel, Elektronik, Politik | Av: MaxH

Mot bättre vetande ringde jag till Com Hem igen. Min logik sa mig att det inte kunde gå fel – jag ville bara uppgradera mitt nuvarande abonnemang 8 Favoriter till 8 Favoriter HD. Det enda jag kunde tänka mig kunde gå fel är att de inte anser det vara en uppgradering, trots att det kostar 50:- mer i månaden. Jag kan nämligen inte göra det själv på mina egna sidor på comhem.se (men däremot till Large). Jag förberedde mig mentalt för den konflikten och tog luren och ringde.

Medan jag navigerade i telefonmenyerna började jag få rysningar. Känslan sa till mig att det kommer sluta illa, det är ju Com Hem. Efter någon minut svarar en torr dam vars namn jag inte uppfattar. Jag säger att jag vill uppgradera mitt abonemang till 8 Favoriter HD, och jag får frågan om jag har HD-box. Jag säger till den torra damen att jag har en nyköpt TV med inbyggd digitalmottagare, då jag anser att jag har det hon menar med ’HD-box’. Hon säger dock att man måste ha en lös låda för att se deras HD-kanaler, något jag logiskt inte får ihop. Jag undrar hur jag då kan se SVT HD, och inser att jag precis hamnat i sitsen jag inte ville vara i. Hon fortsätter säga att man måste ha deras HD-låda för att se deras kanaler, det är det deras tekniska support hävdar. Då jag börjar lukta den tekniska inkompetens hos den torra damen ber jag om att få bli kopplad till deras tekniska support, och blir det efter att hon osäkert fnittrande säger nått om att de säkert kan förklara bättre än henne.

Com Hems tekniska support säger ungefär samma sak, men med argumentet att de inte kan få ihop kompatibilitet på deras abonemangskorten med så kallade CA-moder, den adapter som krävs om man vill stoppa kortet in i TV:ns digitalmottagare istället. Okej, det är i alla fall ett argument jag faktiskt kan köpa.

Jag lägger på, och googlar lite lätt om ämnet. En av de första träffarna ger mig Wikipedia, som ungefär bekräftar min känsla:
-”TV apparater med inbyggd HD-TV mottagare fungerar inte med Com Hem eftersom bolaget har låst möjligheten för TV-mottagning med ”pairing” till sina egna boxar. Vilket gör att fjärrkontrollen till TV inte kan användas för programbyte och en extra apparat förutom TVn måste användas.
samt
-”Man kan inte se annat än SVT HD i sin HD-TV med inbyggd HD-TV box (även om man har fler HD-kanaler i sit abonnemang) eftersom comhem kör med ”pairing” efter påstådda krav från de programbolag som Com Hem köper in sina kanaler ifrån så att man måste använda ComHems egna HD-Boxar, vilket orsakar fler apparater och fjärrkontroller i vardagsrummet.

Jag har inga problem med att företag tjänar pengar, men jag har problem när företag använder snikna metoder för att göra det. Det vore A och O att ha nöjda kunder. De väljer en alltså lösning som innebär att kunder måste 1: köpa en extra mottagare 2: ha extra fjärrkontroll hemma 3: hantera den och dess problem/fel den kan komma med 4: betala elen+batterier för att driva en extra låda. Det sista kan jag visserligen bjuda på om det inte vore så uppenbart att Com Hem numera tänker på profit mer än någonting annat, framför allt bra lösningar för deras kunder. Men så klart, låser man in kunder så kan de göra vad de vill, eftersom kunder bara kan välja mellan att tacka ja eller nej utan att kunna gå till annan leverantör.

Com Hem, ni kan suga kuk. Hur många gånger måste vi kunder betala för samma sak, hur många avgifter måste vi tvingas på? Nästa gång jag ringer till er är för att säga upp skiten. Tills dess kan vi tacka att Pirate Bay finns kvar som ’leverantör’.

Kommentarer

Kommentar av Nä, kombort ska man undvika, påminn mig om att aldrig bli kund hos dem.
Skrevs 02 mar 2010, 08:39

Nä, kombort ska man undvika, påminn mig om att aldrig bli kund hos dem.

Kommentar av Satan – det kunde varit ett referat av mitt samtal med ComHem, samma ointresse att leva upp till någon form av leverantörsansvar. Suck… enda trösten är att man inte är ensam om att bli nonchalerad.
Skrevs 03 mar 2010, 20:05

Satan – det kunde varit ett referat av mitt samtal med ComHem, samma ointresse att leva upp till någon form av leverantörsansvar. Suck… enda trösten är att man inte är ensam om att bli nonchalerad.

Skriv en kommentar