Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Ask måste avgå

26 mars, 2010 (14:23) | Politik | Av: MaxH

Jag måste erkänna att detta är smått kul att följa och blogga om. Det är som om någon har ätit gul snö och sen börjar gråta för att den smakar illa.

Jo då, Ask måste avgå.

Förutom att hon själv har erkänt att hon inte kan tänka själv så är det även många fler som har noterat att det hon sa var mer äkta än något annat, t.ex. Rick och Anna Troberg med en längre analys. Plus att hon de facto inte drog tillbaka själva konceptet; att hänga ut misstänkta personer till allmänhetens beskåda. Det var bara fel på hur hon sa det. Till SR Ekot sa hon ”Jag ångrar att jag valde ett exempel som kunde misstolkas”. Det tog en hel vecka att inse det, och även då ångrar hon fel sak. Förresten har Henrik Alexandersson en bra snabbanalys av just det:

Vad gäller kritiken om att hon inte kan skilja på misstänkta och dömda svarar Ask ”Det är klart att jag kan skilja på det. Det där är ju en typ av retorik som förekommer i billiga valdebatter och annat.”

Om hon nu kan skilja på misstänkta och dömda… då blir det liksom ännu mer obegripligt och oförsvarligt att hon sa det hon sa, med det eftertryck hon sa det med. För alternativet är ju att hon menade det hon sa. Men det har dementerats, på torr politikerprosa, på regeringens hemsida. Ett tredje alternativ är möjligen att landets justitieminister inte har kontroll över vad hon själv säger.

Varje gång Ask försöker pudla, så blir det bara en smula mer förvirrat – och lite värre.

”Billiga valdebatter.” Jo, tjena.

Nu fortsätter hon att pudla pudeln, I Upsala nya tidning säger hon att man inte ska säga sådant ett valår.

Gredelin anser alltså att det inte var fel på förslaget, det var inte fel på tanken, på resonemanget eller konceptet; hon har bara missförståtts. Och att man inte ska prata sånt på ett valår.

Alltså, hon kan inte tänka själv, har inte kompetensen för sitt arbete, hon vet inte vad hon säger, förstår inte kritiken på det hon sedan sagt och kan sedan inte rätta till sina egna misstag.

Reinfeldt gör ingenting åt saken. Hur många gånger måste hon visa sin okompetens innan det händer något?

Kommentarer

Kommentar av Inkompetens, inte okompetens. :-P
Skrevs 26 mar 2010, 16:10

Inkompetens, inte okompetens. :-P

Skriv en kommentar