Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

86-åring har nästan har lagt ett pussel

17 maj, 2010 (13:18) | Interwebben, Politik | Av: MaxH

Repost från Hax… därför att det verkar behövas.

——

Nu är vi inne på den femte dagen sedan SVT Rapport avslöjade systematiska lagbrott inom säkerhetspolisen. [ 1234 ] Och precis som Anna Troberg undrar jag vad sjutton svenska media håller på med.

Förutom Rapport-inslaget och ett TT-telegram på knappt 500 tecken så har det i princip inte sagts eller skrivits ett ord om saken i svenska media. De uppburna politiska journalisterna har inte skrivit en rad. Ledarsidorna tiger som muren. Tabloiderna, som annars brukar vara på hugget, tycks ha gått på lunch. Till och med i bloggosfären är det rätt tyst. (Ett fåtal borgerliga bloggare har skrivit, från de rödgröna råder kompakt tystnad – så nästan allt som finns att läsa om historien finns på piratbloggarna.)

Från politisk sida råder också kompakt tystnad. Eftersom både de rödgröna och Alliansen är medskyldiga – så tycker de väl att det är lugnast att försöka tiga ihjäl saken, kan man anta. Vilket känns rätt typiskt.

Detta är… synnerligen anmärkningsvärt. Och det skriver jag inte bara för att det skulle smaka fågel för oss pirater om denna historia fick luft under vingarna. Jag är mer upprörd över att Hemliga Polisen (till och med dess författningsskydd) tillåts komma undan med konsekventa lagbrott utan att någon tycks bry sig.

Media visar just nu att man inte kan lita på dem. I vart fall om man vill hålla sig informerad om politiska affärer, rättsröta, maktmissbruk och vårt lands demokratiska hygien.

Man har väl kommit fram till att sådant inte säljer. Just nu toppar SR Ekot istället med Polarpriset. DN firar syttende mai. Svenskan gräver ner sig i bland annat Zlatan och könsrollerna i skolan. Aftonbladet skriver om de offentliganställdas löner i Kalifornien och om en 86-åring som nästan har lagt ett pussel. I Expressen kan vi läsa om kortegevägen efter kungabrölloppet och om Skarsgård j:rs nya flickvän. Inte ens Politikerbloggen är på. Nada.

Det kliar i fingrarna att sjösätta det stora medborgarjournalistiska projektet…

Skriv en kommentar