86-ring har nstan har lagt ett pussel

17 maj, 2010 (13:18) | Interwebben, Politik | Av: MaxH

Repost frn Hax… drfr att det verkar behvas.

——

Nu r vi inne p den femte dagen sedan SVT Rapport avsljade systematiska lagbrott inom skerhetspolisen. [ 1234 ] Och precis som Anna Troberg undrar jag vad sjutton svenska media hller p med.

Frutom Rapport-inslaget och ett TT-telegram p knappt 500 tecken s har det i princip inte sagts eller skrivits ett ord om saken i svenska media. De uppburna politiska journalisterna har inte skrivit en rad. Ledarsidorna tiger som muren. Tabloiderna, som annars brukar vara p hugget, tycks ha gtt p lunch. Till och med i bloggosfren r det rtt tyst. (Ett ftal borgerliga bloggare har skrivit, frn de rdgrna rder kompakt tystnad – s nstan allt som finns att lsa om historien finns p piratbloggarna.)

Frn politisk sida rder ocks kompakt tystnad. Eftersom bde de rdgrna och Alliansen r medskyldiga – s tycker de vl att det r lugnast att frska tiga ihjl saken, kan man anta. Vilket knns rtt typiskt.

Detta r… synnerligen anmrkningsvrt. Och det skriver jag inte bara fr att det skulle smaka fgel fr oss pirater om denna historia fick luft under vingarna. Jag r mer upprrd ver att Hemliga Polisen (till och med dess frfattningsskydd) tillts komma undan med konsekventa lagbrott utan att ngon tycks bry sig.

Media visar just nu att man inte kan lita p dem. I vart fall om man vill hlla sig informerad om politiska affrer, rttsrta, maktmissbruk och vrt lands demokratiska hygien.

Man har vl kommit fram till att sdant inte sljer. Just nu toppar SR Ekot istllet med Polarpriset. DN firar syttende mai. Svenskan grver ner sig i bland annat Zlatan och knsrollerna i skolan. Aftonbladet skriver om de offentliganstlldas lner i Kalifornien och om en 86-ring som nstan har lagt ett pussel. I Expressen kan vi lsa om kortegevgen efter kungabrlloppet och om Skarsgrd j:rs nya flickvn. Inte ens Politikerbloggen r p. Nada.

Det kliar i fingrarna att sjstta det stora medborgarjournalistiska projektet…

Skriv en kommentar