Vad behver man?

17 juni, 2010 (00:16) | Daniel, Familj, Jobb, Vnner | Av: MaxH

Vad behver man egentligen?

Jag har tv (med varandra) gifta vnner som inte har bil eller krkort, och p det s har dem ocks tv barn, en lekful femring och en jollrande elvamnaders baby. Jag talade med mamman hr om dagen och hon nmnde i ett helt annat sammanhang att folk har haft sikter om att de inte har tillgng till fordon.

Men… Behver man det egentligen? Det finns ju tg, buss etc som gr att ta till de flesta stllen man behver ka till och s finns det cykel s klart. Och moppe om vi nu ska begrnsa oss till saker som man kan fixa ver en natt. Undantagen p listan av resml r vl om man ska ta sig till ’landet’ dr just inga bussar gr.

Ngot som str mig r dessa stora kpcentra. Inte dem i sig, utan planeringen kring dem, bil/cykel-vgar samt dess parkeringar. P dessa mrks det r gjort fr att ka dit i bil, allting runt omkring r anpassat fr det faktumet. Att jag sedan rkar bo jttenra ett sdant, inte kan ta krkort eller bara fr viljes skull ker moppe eller cykel dit och antingen storhandlar eller kper en lsk, det r hel utanfr planeringen av kpcentrumet. Det r gjort fr att kas dit i bil, storhandla s mycket som fr plats i en kundvagn (ellet helst flera) och allt annat r ovidkommande, k nn annanstans. Att be om skjuts dit av en kompis knns ju inte heller bra, d blir man beroende av andra.

Speciellt nr jag inte knner annars att jag behver bil, annat n fr att buskra med.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2010-06-28

Man behver ju inte bil eller krkort, men det r praktiskt nr/om man ska kpa mbler, flytta eller andra ta sig lngre strckor dr det r dligt med andra kommunikationsmedel.

Skriv en kommentar