Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Ska jag ställa upp i SM och Sommarcupen?

30 juni, 2010 (21:26) | Daniel, Elektronik, Motor, Radiostyrt | Av: MaxH

Jag har ju börjat köra RC, och det har visat sig att jag har en godkänd bil för att tävla. Jag trodde att det var petigt regelverk för det, men det var det inte. Motorns anslutningspoler ska vara märkta, man får inte ha back och så får man bara använda vissa godkända batterier. Utöver det är det det normala såsom en minimivikt, yttre dimensioner och att man bara får använda tre par däck på drivande axlar. Vad det verkar för mig gäller det bara att programmera bort backen, så är det klart.

Via en vän fick jag reda på vad som behövs göras för att tävla; tävlingslicens och sedan hyra en transponder vid tävlingen. Och en anmälningsavgift till tävlingen. Det finns en utbildningslicens, som man får använda två gånger innan man skaffar riktig tävlingslicens… för det krävs att man går med i en förening som kan utfärda sådan, och sedan be om en sådan.

I vilket fall, det är ju småtrams att fixa, och jag börjar hungra efter nya banor att ta mig an. Weedglade kan jag rätt bra, eller i alla fall till den grad att jag vill ha variation. Förra tisdagen var jag med en bekant till MK Eskil och körde på deras 1:8-bana, det var kungligt roligt fast det blev ’för stort’ för min 1:10… men det var skoj att testa grusbana. HELT annat körsätt än på Weedglade där man har väldigt mycket grepp på astroturfen. I morgon ska jag med vän till Skarpnäck och köra på deras bana, där SM hålls längre om någon månad. Har kollat på lite filmer från den banan på Youtube (se nedan), och det verkar vara en rätt krävande bana… av föraren alltså.

Så det är egentligen lite träning inför en eventuell tävlingsdebut. Om jag gör det borde jag inte komma sist – det hänger till 80% hur man kör och, well, jag anser mig nog börja hänga med de lite större grabbarna i klubben nu.

Skriv en kommentar