Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Vårdköer

21 juli, 2010 (17:10) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Alltså, det här med vårdköer…

I början av året sa jag till min familjeläkare att jag hade sömnapné. Hon skickade då en remiss till fys-avdelningen, som skickade ett brev till mig där de sa att de har fått remissen och kommer kalla mig inom sex månader. Jag förstod mellan raderna att det skulle bli så klart om ungefär 5½ månad. Fint, okej. 5½ månader gick och jag får en kallelse av hämta en apparat att sova med. Jag hämtar ut den, sover med den och känner mig som en terminator när jag kliver upp, och lämnar tillbaka den. För er nyfikna så satt apparaten, som är stor som en iphone ungefär på ett elastiskt band på magen. Den hade kablar ut till två andra band, ett runt kroppen under armhålorna, och ett runt kroppen i navelhöjd. Dessutom också en näsgrimma som mätte min andning.

Efter att jag lämnats tillbaka den får jag ett brev hem där de hittade tecken på sömnapné och har meddelat min familjeläkare det, där de rekommenderar eventuell behandling med CPAP-apparat, alltså en apparat med mask som fixar övertryck. Strax efteråt får jag ett brev från lung-avdelningen där de säger att det har tagit emot min remiss och kommer att bli kallad inom 90 dagar. Och så klart så läser jag mellan raderna även här att det blir om ca 85 dagar (eftersom det är lag på att bli behandlad inom 90 dagar).

Hur många gånger måste man vara i kö för en och samma grej? Att hamna i kö efter kö efter kö är ju ungefär som att ha olika kassor för olika saker i mataffären, och när man betalat en sak måste man börja om i en ny kö för att betala nästa sak. Visst, jag visste att det är vårdköer, men jag trodde att man var i EN kö per dilemma, inte en kö per besök. Förbannade jäkla… logikfel.

Skriv en kommentar