Att kunna bestmma sig

28 juli, 2010 (19:54) | Daniel, Familj, Jobb, Motor | Av: MaxH

Nu ska jag bli lite personlig hr.

Jag anser mig  alltid ha ganska svrt att bestmma fr att gra saker. Mnga gnger gr jag p knn fr stunden eller s vad som verkar roligast. Jag har ngon slags vertygelse att man ska ha roligt i livet – resten lser sig p ntt stt. Dremot har jag ofta haft svrt att bestmma mig fr ibland mest triviala saker och sedan ocks att faktiskt ta itu med dem. Det r liksom bekvmare att inte ta ett beslut, och det har liksom medfrt att man flyter p mest. I en del fall str det mig mycket, i andra inte alls, men jag lever ett liv drefter. Jag tycker ibland att jag saknar handlingskraft fr en del saker, och det har skert med det att gra.

I vilket fall. Hr om veckan s zappade jag omkring p teven och fastnade litegranna p en serie som jag tror hette Eureka. Jag har inte sett den frut och jag sg inte slutet, men denna del verkade handla om ntt pollen som spreds ver en liten stad i USA, som fick personer att agera lite rakt och rligt. Det ledde till ganska intressanta saker s klart. Det jag fastnade fr mest var stadens psykolog, som givetvis visste allt om alla; vilka som vnstrade med vem, vilka som hade vilka bekymmer etc etc. Pverkad av denna pollen gjorde hon en webbsndning frn hennes webbkamera dr hon i princip sa att hon trttnat p alla och deras problem, alla tyckte att just deras problem var strsta bekymret i vrlden och s vidare. Hon kom ocks in p ngra personer som just hade en del vgval att gra i livet, varvid hon sa: ”Make a decision, and stick to it!”.

Av nn anledning s tog jag t mig av just det. Kanske inte mest fr dess direkta betydelse, ven om just den ocks r egentligen vad jag ocks behvde hra, men ven fr att denna uppmaning (i dess situation) indirekt innebr att det r ett spritt problem, att kunna vlja ”rtt” i livets vgval r inte mnga som kan gra. Man vet frst eftert vad som r rtt.

Jag r allts inte ensam om den saken, jag behver inte skmmas om jag vljer fel.. Jag skulle till och med vilja hvda att livet gr ut p att gra fel (fr att kunna gr rtt). S nu vet ni hur ska gra nsta gng ni mste vlja mellan ntt.

Skriv en kommentar