Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

CPAP & RC

17 februari, 2011 (21:21) | Daniel, Radiostyrt | Av: MaxH

För en månad sedan fick jag äntligen min CPAP-maskin, och jag har sovit med den sedan dess. Det känns litegranna som att sova med en slang kopplad till trynet som blåser frisk luft. Lätt att andas in, svårare att andas ut. Jag har svårt att somna dock, då jag sover på mage och numera inte kan lägga trynet ner i kudden. Däremot sover jag bättre, om än lika länge som förut (än i alla fall.

Natten när jag sov med registreringsmaskinen i höstas, hade jag 90 sekunders som längsta andningsuppehåll, 60% syresättning i blod som lägst, i snitt var det 85%, samt strax över 70 andningsuppehåll per timma, tror jag det var. Vanligtvis när man är vaken är syresättningen runt 99%. Tror ni att kroppen vilade när jag sov? Idag var jag till Lungmottagningen på Centrallasarettet och de kollade på statistik  utifrån loggarna på maskinen, vilket såg bra ut. Nått apne-index låg på 75 förut (som jag förstod det var det inte riktigt samma som andningsuppehåll per timma), och nu låg det på 25 ca. Bättre med inte bra, så de justerade minimitrycket lite på maskinen. Jag fick också en befuktare för att inte bli så torr om munnen, så nu måste jag koka vatten för att fylla på däri :)

Måste säga att jag uppskattar maskinen väldigt mycket och jag vill inte sova utan den nu… =)

Lite RC nu. Nu i vinter så kör jag tävlingar inom två cuper framför allt: Mellansvenska Elbilscupen (MSEC) samt Vinterbuggycupen (VBC). VBC körs dessutom i koordination med Short Course Cup, en testcup för Short course-bilar, så jag försöker vara med i dem med eftersom jag ändå är på plats. Nu har jag fått reda på att jag etta i MSEC:s debutant-liga (se sidan sju i denna PDF). Debutant-ligan är alltså de som har debutant-licens. Även B-licens och A-licens finns för dem som är bättre och tävlar nationellt/internationellt. Detta har jag egentligen bara åstadkommit genom att köra alla race. Det har varit lite slumpen att det har blivit så, men att jag fick reda på det gjorde att jag fick blodad tand och vill därför köra resten av racen med. Senare fick jag också reda på att jag ligger bra i totalen, alltså bland ALLA som kör buggy i MSEC, kolla sidan sex i samma PDF länkad ovan. Så nästa helg ska jag till Norrtälje för att försvara min ledning. Senare står Falun och Årsunda på tur förhoppningsvis.

Fasiken vad tävlingsinsikten kommer lätt alltså… =)

Kommentarer

Kommentar av Hi, dude! Remember me? We went to the what.cd interview together. Did you pass? if so, don’t foget to contact me!
Skrevs 29 mar 2011, 17:25

Hi, dude!
Remember me? We went to the what.cd interview together.
Did you pass?
if so, don’t foget to contact me!

Kommentar av Hi! No, i didnt pass actually. I havent given it another try yet neither. We’ll see if i do again =)
Skrevs 26 apr 2011, 18:50

Hi! No, i didnt pass actually. I havent given it another try yet neither. We’ll see if i do again =)

Skriv en kommentar