Exakt just nu r jag rtt njd med tillvaron

23 maj, 2011 (19:51) | Daniel, Jobb | Av: MaxH

Okej, s hr va. Jag har haft en liten jobb-resa, s att sga. Menar inte p ntt stt att det r extra synd om mig eller s, snarare r jag rtt stolt ver mig sjlv. Detta r vl mer fr att skriva av sig och lite fr att bertta vad som hnder och har hnt. Ingen oro, det slutar lyckligt :D

Fr ett r sedan s ville jag gra ngot t min jobbsituation. Jag trivdes inte bra i mig sjlv, hur det sg ut fr mig… S jag valde att fr frsta gngen fr lnge sedan att vara lite, hm, rak och rlig med Arbetsfrmedlingen. Enkelt beskrivet var jag var i en situation dr jag inte kunde eller ’vgade’ ska jobb, s att sga. Jag hade vl ingen vana. Och jag ville vara sjlvgende med det. Redan i frsta snacket med AF blev jag lite paff faktiskt, d jag d fick frgorna vad jag dels kunde jobba med och dels vad jag ville jobba med. I min senaste kontakt med AF (runt 2004) s var det samma sak. Att de numera separerat det var ett enorm positiv grej.

Jag fick personlig coachning dr vi byggde upp min sjlvknsla lite. Genom att vi lrde knna varandra kunde hon efter ett tag pusha mig till att bit fr bit gra mer ’farliga’ saker och hitta knep runt andra saker. Som att ringa arbetsgivare och snt. Av ngon anledning har jag liksom aldrig ftt vanan och sjlvknslan nog att kunna gra det. Samtidigt var det lite frelsningar och snt. Det fungerade mycket bra. ven om statistiken inte visade att jag fick ett jobb, gjorde jag personliga stora framsteg. jag byggde upp ngot fr framtiden ocks.

Mot slutet s fick byrkratin vertaget ver AF igen och strulade till det rejlt. Alla sna hr fretag fr ju uppdragen efter upphandlingar. Eftersom de hade vertrasserat antalet platser hos mitt coachfretag blev jag tvungen att flytta till ett annat, och brja om. Lra knna nya personer, gra samma grejer igen, presentationssnacket och allt snt dr.  Inte nog med det, de hade dessutom ett upplgg (som AF hade bestllt) att kra grupprocesser, allts att gruppen ska hjlpa sig sjlv med lite hjlp frn tv coacher, ungefr. Alla utom AF verkar veta att arbetslsa personer inte har den strsta engagemanget, och drfr blir hela det konceptet likartat en blind som leder en dv. Bytet blev mycket hastigt och oplanerat. Jag hade flera fretag och anskningar i pipen, som nu fick lggas p is tills vidare.

Idiotiskt till tusen.

Efter jttemycket kmpande frn mig, energi som jag mycket hellre hade velat lgga tillsammans med min frsta coach p de anskningar och jobb jag hade i pipen, fick jag till stnd att kra p det gamla sttet med de nya coacherna, allts personliga coachsamtal en gng i veckan. Med en hake; Jag hade en mnad p mig att visa vad jag gr fr (=skaffa praktik eller jobb), annars hamnar jag i grupp igen. Jag kommer ihg att jag blev glad av att ntligen ftt igenom det hos AF, men efter lite eftertanke s blev jag lack. De hade abrupt tagit ett fungerande koncept ifrn mig p grund av ren byrkrati och gett mig ett skitkasst, fr att sedan, p nder, f tillbaka det.

Idiotiskt till tusen.

Ett av de grejer jag hade i pipen var en annons jag nnu inte anskt p. Adecco skte en montr till en tjnst, dr det ocks frekom lite finlir. Dagen efter att jag fick igenom min vilja och var ngorlunda lttad, anskte jag tjnsten p deras sida, och sen direkt eftert ringde till rekryteringsansvariga. Det visade sig vara p en gammal arbetsplats, och, rligt talat, det var inte jobb jag ville ha. Dlig stmning, hg personalomsttning, dligt betalt och inte s varierande arbetsuppgifter. Men med tanke p ovanstende s var jag s klart nd intresserad. Jag fick en intervju bokad ngra dagar senare. Strax eftert ringde jag ocks till Manpower p en annan annons efter att ha anskt, och fick en till intervju bokad. Ni-ice!

Manpower-intervjun inte bra… s pass dligt att jag nog inte vill jobba via dem i framtiden. Adecco-intervjun dremot gick bra. S pass bra att en annan Adecco-snubbe som ringde frn deras ABB-avdelning (de har en egen avdelning fr ABB, d de r en jttestor kund i stan) som ville ha ut mig till ABB. Jag fick komma ut till intervju hos ABB, det gick skitbra, fick gra hlsokontroll och drogtest, och sen ngra dagar senare skrev jag papper hos Adecco, fr ett halvr framt! Och ville de ha mig kvar d s blir jag tills vidare-anstlld hos Adecco.

Idiotiskt till tusen…. fast INTE!

S, i onsdags blev jag anstlld av Adecco och i torsdags brjade jag jobba (svaret p drogtestet hade inte kommit n, krvdes noggrannare tester? ;) ) genom Adecco p ABB LV Systems, dr jag som ambulerande konsult monterar stllverk. Jag hade ngra orosmoment ver det; Ett var att jag kan ha svrt att vakna p morgonen. De har dock geners flextid (Ordinarie tider r att brja mellan 0615-0845, lunch mellan 1115-1245, minst30 minuter, och sluta mellan 1500-1800) vilket gladde mig vldigt mycket. Hittills har jag kunnat vakna ltt p morgonen, det r sknt ocks. Det andra var lnen, som jag visste att de kr ett snitt av avdelningen man r p. Den r helt okej! Det sista som oroade mig pyttelite var stmningen/arbetskamraterna. Nu kanske jag r inne i smekmnad-delen av att lra knna folk, men ven med det i bakhuvudet s r det bra mnniskor dr. Medelldern ligger p 50 r har jag hrt, men jag frstr varfr folk stannar. Det r trevligt folk helt enkelt! En sista grej som jag inte oroade mig ver eftersom jag visste var arbetet innebar var varierande arbetsuppgifter. Om jag jmfr med mitt gamla jobb (som annonsen som jag skte p var fr) s r det som att jmfra med ett pussel p 200 bitar och ett pussel p 20000 bitar, som grs om och om igen. Lite t det hllet.

Exakt just nu r jag med andra ord rtt njd med tillvaron. Jag kanske behvde den dr motgngen d AF strulade, vem vet. Tegelvgar r ju till fr att skilja de som kan ta sig ver frn de andra. Men AF borde absolut vara mer individorienterade n byrkrati-dito. Nr allt kommer kring, vilka r de fr, egentligen?

Kommentarer

Kommentar av he leido todo lo que has escrito, aunque estoy taaan cansada. Buena suerte, hijo
Skrevs 2011-05-23

he leido todo lo que has escrito, aunque estoy taaan cansada. Buena suerte, hijo

Skriv en kommentar