Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Mopedisternas dilemma

4 oktober, 2011 (17:21) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Hej mopedNär jag åker på min moped till jobbet så åker jag första hälften på cykelbana och andra hälften på bilväg. Att jag inte åker hela vägen på cykelbana beror på att jag annars måste korsa en ganska trafikerad väg och det är i princip omöjligt. Jag försökte en gång men efter fem-sju minuter gav jag upp. Alternativt kan jag åka en lång omväg där cykelbanan går. Alltså väljer jag att åka bilvägen andra hälften eftersom det sparar mig tid. Nu så åker ju jag inte lika snabbt som bilarna på de korta 70-sträckor som finns, vilket andra bilister antagligen tycker stör trafikrytmen. Men jag gör det ändå dels därför att jag får göra det, och dels därför att jag vill göra det.

Ibland händer det att bilarna åker om mig lite för tätt för att det ska vara bekvämt. Någon meter är ju i alla fall att önska, men vissa verkar prompt vilja markera hur mycket jag ska veta hut, eller nått. Idag var det en XC70 eller liknande som åkte väldigt nära. Jag pratar om ett par decimeter alltså. Där är det inte bara obekvämt, utan rent av trafikfarligt. Oavsett hur bråttom han har till jobbet så känner jag att jag vill ha livet och backspegeln i behåll. Det vore synd om jag nästa gång råkar svaja till och av misstag ger honom en spark på bilen… men om han åker så nära så förtjänar han den. Förresten så har jag stålhättor.

På cykelbana är det också ett jäkla strul. Det är barnvagnar med förvirrade föräldrar, hundar med tillhörande jojo-koppel, barn som sparkar boll, vuxna människor som envisas att åka på vänster sida, försträckta pensionärer som kliver ut en en meter ut på gräsmattan eftersom jag låter. Men det kan jag faktiskt ta, till skillnad från bilisterna (förhoppningsvis) så har cykelbanefolket inte fått utbildning i trafik, och där kan jag ta det lite lugnt.

Kontentan blir att jag inte känner mig så värst välkommen någonstans med mitt fordon. Jag önskar att jag hade körkort och bil för att slippa den här känslan av malplacering. Just nu är det bara att inse att moped är det enda fordon jag kan & får köra, och det är synd att så många hyser sådant agg mot de mopeder & mopedister.

För det är mitt enda fordon.

Kommentarer

Kommentar av Skaffa en cykel! Nyttigt och mindre förargelseväckande.
Skrevs 04 okt 2011, 17:47

Skaffa en cykel! Nyttigt och mindre förargelseväckande.

Kommentar av Jag har redan en cykel :)
Skrevs 05 okt 2011, 18:17

Jag har redan en cykel :)

Skriv en kommentar