Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Är korporativismens hot mot internet ett status quo?

6 februari, 2012 (19:30) | Interwebben, Politik | Av: MaxH

Många som läser detta har nog inte missat att det var en stor protest mot SOPA  den 18e januari, över hela internet. Många sidor visade en svart sida med lite information om varför det är en så pass allvarlig lag, däribland Wikipedia. För några dagar sedan protesterades det runt om i Sverige om ACTA, och jag förstår inte varför media inte skriver mer om det. I Polen har det varit kravaller för samma ämne, och där verkar det som om beslutsfattarna har börjat förstå. Precis nu läser jag att det är fler länder i centraleuropa som sätter sig emot det. Det känns ju bra, bara gammelmedia i Sverige också nappar på att ta upp frågan.

När jag var en liten pojke så var jag ganska trött på att de gjorde om i stan hela tiden, alla dessa vägarbeten och byggarbetsplatser. Jag trodde då också att det skulle bli klart en dag, att det skulle finnas en dag då staden skulle vara ’klar’. En dag då det inte behövdes ändra på någon väg, gräva efter nån kabel under asfalten så man kunde slippa all dålig asfalt. När jag började inse att det inte var så frågade jag min pappa för att bekräfta det. Jag blev rätt besviken. Besviken och ledsen.

Jag började bli riktigt intresserad av politik i och med att polisen raidade PirateBay. Min tanke var att ”så där får man inte göra bara”. Det anser jag fortfarande. Här om dagen läste jag en rubrik som hette ”You will never kill piracy and piracy will never kill you”. Då insåg jag att precis i trafiken så kommer det vara likadant i piratfrågan i politiken/mediaföretag vs konsumenter/pirater. Jag börjar få samma känsla som i sammanhanget ovan, försöker intala mig att det inte är så… tills jag läser en rubrik hos HAX: Och nu: Fler internet-fientliga förslag i EU.

Suck… Besviken och trött.

Det betyder inte att jag slutar bry mig och agerar på mitt sätt mot idiotin att företag ska bestämma lagar, eller när de inte kan så ska de få slingra sig runt dem för att kunna agera efter eget tycke. Det är bara en observation, ett wakeup-call. Det måste alltid finnas en opposition mot idioti.

 

Skriv en kommentar