r korporativismens hot mot internet ett status quo?

6 februari, 2012 (19:30) | Interwebben, Politik | Av: MaxH

Mnga som lser detta har nog inte missat att det var en stor protest mot SOPA  den 18e januari, ver hela internet. Mnga sidor visade en svart sida med lite information om varfr det r en s pass allvarlig lag, dribland Wikipedia. Fr ngra dagar sedan protesterades det runt om i Sverige om ACTA, och jag frstr inte varfr media inte skriver mer om det. I Polen har det varit kravaller fr samma mne, och dr verkar det som om beslutsfattarna har brjat frst. Precis nu lser jag att det r fler lnder i centraleuropa som stter sig emot det. Det knns ju bra, bara gammelmedia i Sverige ocks nappar p att ta upp frgan.

Nr jag var en liten pojke s var jag ganska trtt p att de gjorde om i stan hela tiden, alla dessa vgarbeten och byggarbetsplatser. Jag trodde d ocks att det skulle bli klart en dag, att det skulle finnas en dag d staden skulle vara ’klar’. En dag d det inte behvdes ndra p ngon vg, grva efter nn kabel under asfalten s man kunde slippa all dlig asfalt. Nr jag brjade inse att det inte var s frgade jag min pappa fr att bekrfta det. Jag blev rtt besviken. Besviken och ledsen.

Jag brjade bli riktigt intresserad av politik i och med att polisen raidade PirateBay. Min tanke var att ”s dr fr man inte gra bara”. Det anser jag fortfarande. Hr om dagen lste jag en rubrik som hette ”You will never kill piracy and piracy will never kill you”. D insg jag att precis i trafiken s kommer det vara likadant i piratfrgan i politiken/mediafretag vs konsumenter/pirater. Jag brjar f samma knsla som i sammanhanget ovan, frsker intala mig att det inte r s… tills jag lser en rubrik hos HAX: Och nu: Fler internet-fientliga frslag i EU.

Suck… Besviken och trtt.

Det betyder inte att jag slutar bry mig och agerar p mitt stt mot idiotin att fretag ska bestmma lagar, eller nr de inte kan s ska de f slingra sig runt dem fr att kunna agera efter eget tycke. Det r bara en observation, ett wakeup-call. Det mste alltid finnas en opposition mot idioti.

 

Skriv en kommentar