Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Viaplay Sverige driver kunder till olagligheter

16 mars, 2014 (19:41) | Interwebben, Motor | Av: MaxH

f108_16538153

Giancarlo Fisichella flyger fram i sin Force India-bil.

Jag funderade på att skaffa och betala för ett konto på Viaplay Sverige. Eftersom jag gillar motorsport, och Formel 1-säsongen precis gått igång. Men först letade jag lite information. Det visade sig att:

* Du kan ha max fyra enheter registrerade, en kan spela upp samtidigt. Du kan avregistrera max en enhet var tredje månad.

* Kontot är personligt. Bara du får använda det. Osäker om barn och familj.

* Du kan inte titta på saker i efterhand, bara live (!). Såvida det inte är NHL då.

* Att spola fram/bak fungerar på Smart TV-appen, Xbox-appen och webbversionen via PC och Mac. Vill du titta genom Playstation, mobiltelefon/surfplatta eller annat är det att glömma.

Jag blir så jäkla lack. Det är inte första gången kopieringsskydd och dess teknik försämrar det för betalande kunder (och ev framtida), medan de som går på den gråa eller olagliga marknaden får bättre upplevelse. Man tycker att lärdomar bör spridas. Att köpa exklusiva rättigheter till F1, och sen leverera den på ett sånt här uruselt sätt gör just det, driver betalande kunder till andra marknader. De tycks glömma att de också konkurrerar med olagliga marknaden.

Visst, en del av begränsningarna kan jag ta. Jag har lite mer krav än så för att betala för en extra tjänst som kostar 280:-/månaden. Jag hade ingen lust att gå upp klockan 0600 för att kunna titta på dagens Formel 1-race. Eller passa dess tider överhuvudtaget.

En gång i tiden kunde man programmera videobandspelaren att spela in saker, för att titta på det i efterhand. På vilken videobandspelare som helst.

Skriv en kommentar