Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Det finns ingen frälsare inom demokratin

15 september, 2014 (11:52) | Politik | Av: MaxH

Fredrik Reinfeldt?

Fredrik Reinfeldt eller
Jimmie Åkesson?

Jag har sett en del på sociala medier som är bestörta över valresultatet, bestörta över att Reinfeldt avgår, bestörta över att Löven ska ta över, bestörta över hur skatterna kommer höjas, bidragen höjas, lönen minskas, bestörta över hur alla företag kommer flytta utomlands, bestörta över att vi kommer bli arbetslösa och Vårt Vackra Sverige kommer gå i konkurs…

Oavsett vad man tycker om hur det gick i valet och vad dess konsekvenser kommer bli är det för mig förunderligt hur en del kan hylla Honom till någon slags idolstatus. Han har gjort en del bra för befolkningen och en del mindre bra, i slutändan är det så klart en fråga om tycke och smak.

M och S står nära varandra, men de (och deras väljare) är är
kefiender och kan därför inte samarbeta. Jag hade förstått högermänniskors avsky mot S mer om det hade varit gamla moderaterna. Då var det skillnad mellan dem.

Men nej, Reinfeldt är ingen Frälsare, på samma sätt som Åkesson inte är det för SD.

Hans avgång? Han vill inte ta ansvar för att bygga vidare partiet, och tar istället på sig rollen som syndabock. Han tycker nog att det passar honom bra efter alla år också. Bekvämt helt enkelt, både för honom och partiet.

Personligen tycker kör jag det varken är en vinst eller förlust, då partierna är för nära varandra helt enkelt.

Same shit, different name.

Skriv en kommentar