Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag, Daniel

Vem är jag?
Jag som står bakom denna högst egoistiska sidan heter Daniel, på internet går jag oftast under smeknamnet MaxH, MaxHeadroom eller liknande. Född på försommaren 1975 och är således 34 år i skrivande stund. Jag är icke-aktiv katolik då min mor är spanjorska. Politiskt benämner jag mig som vänsterliberal eller socialliberal.

Varifrån kom jag?
Jag är född i Västerås där jag ännu bor efter en liten utflykt till Enköping på något år. Jag har insett att Västerås är mitt hem där jag har min familj, vänner och bekanta. Eftersom min mor är spanjorska har jag besökt släktingar en hel del gånger och jag känner jag mig väldigt hemma i Granada, Spanien, med. Skulle jag flytta någonstans vore det dit då jag fullkomligt älskar den staden. Nu har jag rotat mig här i stan och i en villia i Västerås och kommer antagligen fortsätta bo i staden ett bra tag till. Granada i Spanien får vara det givna resmålet.

Vad pysslar jag med?
Jag håller på att avsluta mina studier i Innovationsprogrammet, inriktning Informationsdesign, på Mälardalens Högskola. Från att ha varit i hela studiekarusellen, med studentoverall, fadder, kåren, nollning, linjeförening och allt annat som det innebär (dock inte tentor) försöker jag nu hitta ut i verkliga livet igen. Friheten från CSN och SJ:s förseningar kostar ändå, i blod, svett och tårar börjar jag märka. Ibland hjälper jag personer med deras datorer och bygger hemsidor åt andra men inget på reguljär basis, än i alla fall.

Vaddå Innvationsprogrammet…?
Innovation är inte detsamma som uppfinning, som många tror. En innovation är en produkt eller tjänst som accepteras av marknaden och som samtidigt kan betraktas som en nyhet. Exempel på innovationer är t.ex. IKEA:s sätt att förpacka sina varor, PostIt-lappar, Henry Fords rullande band. I och med det är kurserna jag läser ganska spridda, men exempel på det jag har läst är förändringsledning, projektledning, innovationsteknik, socialpsykologi, ekonomistyrning. Informationsdesign handlar om att kunna nå ut budskap till mottagaren på rätt sätt efter situation och sammanhang. Exempelvis är det dumt att göra en nödutgångs-skylt i manual-format och vice versa.

Vad gör jag på min fritid?
När jag inte gör något nyttigt som att forska efter anställningar eller vika tvätt, brukar jag koppla av med barndomsvänner framför en latte, film, och/eller tortillas. När det gäller TV är jag fast i några serier; Mythbusters, The Simpsons, Heroes och Dexter också. Jag gör en hel del med datorn också, såsom att chatta, surfa, spela, hemsidor, e-posta (doh). Jag är också aktiv medarbetare på Sveriges bästa spelsida, FZ.se, som forumadmininstratör. Jag betraktar mig själv som en äkta gamer med intresse i first person shooters samt realistiska bilspel såsom Live for Speed, men har gjort en del avstickare som till exempel World of Warcraft, Test Drive Unlimited, World in Conflict, Enemy Territory: Quake Wars för att nämna några. När det gäller Live for Speed är jag ledare och grundare för ett evighetsprojekt kallat CityLifeCrew. Vi är ett gäng på 10-15 personer som handhar spelets första cruising mod, något som växt till sig enormt. Numera har vi funnits i över 2½ år, vi har tre-fyra ”konkurrenter” och är inte längre störst, men så klart bäst. Full histora finns här.

Varför smeknamnet ’MaxH’?
Någon gång under 90-talets första hälft insåg jag att möjligheterna med internet och jag märkte att jag gillade konceptet. Efter att ha chattat några gånger insåg jag också att jag måste skapa mig ett smeknamn, en identitet. Efter en veckas funderingar av förslag (där bland annat Darkwing Duck fanns med, huga) fastnade jag för att anamma namnet från en virtuell person som dels haft en serie och dels varit videojockey, Max Headroom. Han var en cool snubbe helt enkelt, och jag gillade honom. För några år sen ville jag korta av det och det blev MaxH, vilket jag i efterhand fått reda på betyder strid på grekiska.

Vänster och liberal, hur går det ihop?
Många tror att liberal automatiskt innebär höger på politikskalan och att vänster automatiskt innebär kommunism, vilket är käpprätt fel (info: politicalcompass.org, gör gärna testet). Jag tror starkt på att man måste hjälpa de som behöver hjälp och de enda som verkligen kan de är personer med resurser. Livet är orättvist men det betyder inte att vi rycka på axlarna och bara titta på. Alla har rätt till ett värdigt liv. Jag anser att pengars roll i samhället bör minska, tillika klyftorna. Samtidigt vill jag att varje människa skall ha frihet att kunna arbeta och leva hur de personerna vill. Jag skulle vilja effektivsera användningen per krona mot hur det fungerar idag.

Jag är starkt för personliga integriteten vilket ledde till att jag i senaste valet röstade på Piratpartiet. Skälet är enkelt: Det enda sättet att få fast folk som (idag) olagligen laddar ner musik, film och spel är att kontrollera all datatrafik . Det betyder att alla mail, sidor man surfar på etc måste kontrolleras och undersökas för att se om det innehåller musik, film eller spel. Förutom en helt omöjlig uppgift, vill jag ha min e-post och surfvanor i fred, av samma skäl som en normal människa låser dörren efter sig på toaletten. På samma sätt som Telia inte får avlyssna samtal och Posten inte får öppna mina räkningar är det mot den lagstadgade brevhemligheten att avlyssna även digital kommunikation. Tekniken för fildelning går knappast att stoppa. Istället måste företagen som ger ut dessa produkter förstå att de måste få folk att vilja köpa deras produkter genom att skapa ett mervärde för dem. Jag anser också att patentens hållbarhetstid drastisk skall minskas då det hämmar utvecklingen att förbättra redan existerande produkter.

Jag är inte politisk aktiv, som kanske intrycket ger, men jag har åsikter i ämnet.

Varför denna sida?
Jag har alltid tyckt om att berätta om vad jag gör, mina tankar och annat. Det är roligt när folk läser det jag skriver även om syftet är mest egoistiskt från min sida.

Kommentarer

Kommentar av Dags att uppdatera ”Vad pysslar jag med?” vad jag förstår? ;)
Skrevs 10 sep 2009, 07:14

Dags att uppdatera ”Vad pysslar jag med?” vad jag förstår? ;)

Kommentar av hehe jepps :) Edit: fixat :)
Skrevs 12 sep 2009, 10:56

hehe jepps :) Edit: fixat :)

Kommentar av Hehe, aha, hm, jepps!! *värme* Hälsn. Alie
Skrevs 17 Nov 2011, 09:58

Hehe, aha, hm, jepps!! *värme*
Hälsn. Alie

Skriv en kommentar