Piratpartiet, stigen i politiken

18 februari, 2006 (16:31) | Interwebben, Politik | Av: MaxH


Stigen i skogen?

Min bror ringde mig och ville ingenting hr om veckan och diskussionsmnet blev politik. Han hade kommit fram till att det enda vettiga att rsta p om ett halvr med argumentationen att sossarna har ju Bodstrm nu som har spolat ner integriteten i toaletten, som SSU s fint sa. Vr familj r inte heller speciellt hgerinriktade, ”och moderaterna kan man ju inte rsta p”. Vnstern stdjer ju sossarna s det gr ju inte heller att rsta p, fortsatte min bror. I och med det samt det faktum att Piratpartiet helt saknar sikt och inte lgger sig i andra frgor (som milj, skatter och annat) gr allts Piratpartiet till ett vettigt alternativ i hst. Jag mste sga att jag motvilligt hller med. Jag vill inte sitta hr och tanka lagligt utan att betala fr mig – det r en utopi som aldrig kommer existera – utan jag vill ha saker enkelt. Jag vill inte behva cykla ivg till videoaffren fr att hyra en rulle och sedan dagen efter fr att lmna tillbaka den, jag fredrar ltt sitta i kallingarna hemma och p 10 minuter bestmma vad jag vill ha och sitta i soffan med popcorn i knet.


”Nu fr ni ta
och nyktra till.”

Jag kommer ihg en debatt p just SVT Debatt dr Jens ”of Sweden” Nylander och Julien Nebbout, Piratbyrn, satt mot bland Anders Nilsson, regissr (”Den tredje vgen”) och Henrik Pnten, Antipiratbyrn. Anders och Henrik hade som argument att det var stld och att man ska f betalt fr det man skapar. Anders blev mrkbart irriterad och frustrerad p att ingen frstod honom. De argument som mot slutet av programmet kom fram som de aldrig bemtte r vilka alternativ som erbjuds p marknaden utan istllet slogs de mot samma stenvgg som RIAA brjat med fr flera r sedan. Jag tror RIAA ngrar det val de en gng gjorde men nu ”mste” fortstta med. Numera brjar det komma upp alternativ fr kalling-shopping, men hr i Europa och Sverige r de fortfarande f. Ayesha Quraishi, skivbolagsdirektr och artist, var och med p debatten och i min mening var hon den enda p den sidan som var smart nog att fatta hur man kan anvnda sig utav kopieringen p ett bra stt.

En Sibylla-kiosk hr i stan tyckte sig ha ett problem nr folk som skulle dit genade ver grsmattan och sledes frstrde grsmattan. En dag sg jag hur de hade fixat till folks grsmattegenande – det hade smllt upp ett staket s folk mste g runt. Hall? Om ni frgar mig hade rtt stt istllet varit att lgga ut stenplattor eller en grusstig s folk kan g dr det r mest logiskt. Numera har de dock byggt om helt och hllet och har entrn p ett bttre stt. Se inte problem, se möjligheter!

Hur jag rstar i hst vet jag inte, min bror hade rtt i mng och mycket. Jag tror nmligen mer p etablerade partier n sm missnjespartier men brorsan gav mig lite att tnka p.

Dagens humor i den hr soppan r nog nr RIAA stmmer en kvinna som inte ens gt en dator i sitt liv.

Skriv en kommentar