Ingen jkla reklam, tack.

21 februari, 2006 (22:11) | Politik | Av: MaxH

Jag ogillar reklam riktigt mycket. Jag frstr varfr reklam existerar men jag vill inte ta del av den. Naturligtvis r det svrt att inte ta del av den p t.ex. bussarna som rullar i stan, men det kan jag st ut med. Men nr reklammakarna dessutom vill att jag ska gna min dyrbara tid fr att lyssna eller lsa p deras smrja som jag absolut inte r intressrad av och sedan dessutom sedan ta hand om deras skit de tvingar p mig genom brevinkastet s lackar jag ur. Rejlt. Drfr har jag p min ytterdrr en lapp pklistrad dr det elegant str ”Ingen reklam, tack.”. Med det slipper jag ofta de massiva pappershgarna som bildas av reklam som frutom miljpverkan ven besparar mig tiden att ta hand om det. Nr ngon nd dimper in frsker jag haffa dem i trappen och ifrgastta dels vad de gr och dels deras synfrmga.

Men det som r underligt r varfr i valtider politiker och partimedlammar tror att jag nd vill ha deras partipropaganda och varfr de anser sig inte dela ut reklam. Syftet r detsamma som konventionell reklam: vertala folk personligen eller genom ngon slags information att just de r btte n sina motparter och drfr gra ngot de tjnar p. Sist det var val kom det en bunt information frn svl Moderaterna som ville att jag skulle personrsta p ngra lokala moderater samt Centerpartiet, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som ocks tyckte jag skulle f lite av deras information i pappersformat. Jag ringde d faktiskt polisen fr att rdgra ver det hela, det kan tyckas ljligt men det r s irriterande nr det inte slutade. Polisen jag pratade med kom fram till att det inte gr att polisanmla personerna fr ngot, det skulle mjligtvis vara frargelsevckande beteende, men d mste de i princip s och banka p drren i en halvtimma och vrla i trappen. Nedskrpning r det inte eftersom det r inne hos mig det hamnar. Om jag dremot lgger ut det i trappen igen s r det nedskrpning frn min sida.

Snart r det val igen och i dag har ssongen invigts igen. Jag sov lite efter jobbet och under tiden ringde det p drren. D det inte kom ngot svar frn mig valde personerna att istllet lgga in tv lappar, en med partipropaganda och en ”vi har skt dig”-lapp. Jag vaknade av att de plingade p drren, men var rtt borta och frstod inte att det hade plingat. Kort senare sg jag lapparna och sg d att det varit SSU, tv personer vid namn Sten Helleng och Anna Sjdin. r det en riktiga Anna som sp till vid Crazy Horse i Stockholm knner jag mig hedrar och fundersam vad hon gr hr ute i bushen.

Irritationen ver att de anser sig st ver min vilja och nd tror sig kunna fiska rster p det sttet fick mig, eftersom jag missade dem i trappen, att skicka ett mail till vstmanlands kontaktpersoner samt till de adresser jag antar namnen som stod p lappen har. Jag har inget emot SSU mer n vad jag har emot vilket annat parti som helst som r i riksdagen, jag r dremot strngt emot onskad reklam, politikers respektlshet och ren och skr idioti.

Nu hll jag p att skriva ngot om vad respektlsa mnniskor frtjnar, men jag tror jag hller mig. Frresten, ni som lser, kommentera vet ja! Jag vill veta vilka ni r och vad ni tycker om det jag skriver.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2006-02-21

Heh, hrligt skrivet, faktiskt rtt bra, krnikr nsta? :P

Skriv en kommentar