Nu handlar det om mopeder

27 maj, 2006 (01:02) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Jag kpte en moppe fr snart tv veckor sedan. Frsta reaktionen frn en miljmedveten tjej var ”Varfr ker du inte cykel istllet? Billigt och motion ingr.” Tja, jag r bekvmt. Och s r det roligt att ka motordrivet. Frdomarna mot mig har kommit som hagel och jag antar att jag fr tla det. Men faktum r att det r nrmast en idioti att ha bil nr man bara rr sig inom stan. Hursomhelst, det r hur sknt som helst att inte behva g, cykla och tigga skjuts till saker och ting. Mamma nstan tvingade mig att vlsigna den (jag r ju katolik) och jag bad prsten att specifikt vlsigna motorn vilket han var snll och gjorde. Den var frresten vlsignad innan jag frskrade den… lite skoj tanke. Hur som haver s sa prsten att en vlsignelse inte r ngon garanti fr att saker ska hlla. Vi fr hoppas att det hjlper, den gamla moppen hann aldrig bli vlsignad innan den skar ihop…

Jag har gnat ngra dagar att fara omkring i Vsters och liksom upptcka sna hr dolda stllen samtidigt som jag lr knna hur moppen r. Jag hittade typ sex bilvrak p tv dagar och kom att tnka p miljn igen. Min gamla mopeden har, tack vare farsan, reparerats fr att sljas och idag passade vi p att ta en mopedtur han och jag. Kndes lite konstigt frst men det var sknt rligt talat. Nu sger farsan att han vill behlla den gamla moppen…

Under mina upptcksfrder i stan har jag insett att det inte finns ngra riktigt skna cykelbanor i stan fr att njeska p, fast jag bor i cykel- och gurkstaden. Guldkornen r f ven om de finns. Det r ju bara s trkigt med cykelbanor som gr bredvid en stor vg och r rakare n vgarna genom knarna i USA. Och trots att Vsters har sloganen ”mlarstaden” gr det inte att ta sig p cykelbana varesig lngs med mlaren ngon lngre strcka eller bredvid svartn genom staden, utan bara bitvis. Trist tycker jag.

P det hr har man nu blivit arbetsls ”p riktigt” nu och brja dra igng allt det som det innebr. Har inte haft s mycket tid ledigt nd, det har varit renden och msten nd, men det har varit p en lagom niv. Ngon dag var jag av uttrkning nra att ringa farsan och frga om man skulle hitta p ntt. Istllet moppade man till IKEA fr att kpa till laptophylla och datorhllare till mitt datorbord och rkade p en f.d. arbetskamrat. Femton skratt och tv korvar senare moppade man hem, lagom avslappnad p sin skna Honda SFX 50.

Skriv en kommentar