Jag tillhr 3%-folket

17 november, 2006 (16:22) | Daniel | Av: MaxH

Nu har jag gjort ngot som bara 3% gjorde frra ret, jag har bytt bank. Fr ngra mnader sedan fick jag nog med otrevligheter av den bank jag haft i typ sexton r. Nr jag var runt femton r tog jag det vuxna steget att ppna ett konto i Sparbanken fr att p ett enkelt stt spara pengar p ett konto samtidigt som att ta ut pengar vid behov. Minutenkort var underbart.

sparbanken.gifFr ngra mnader sedan fick jag fr mig att skaffa legg eftersom jag varit utan i 7-8 r (och det faktiskt funkat utmrkt, skaffat tre lgenheter, rstat alla r. Behovet var rtt borta tills jag skulle brja skolan nu i hst). Jag gick till min bank vid ett tillflle dr jag hade en vn med mig eftersom jag r sker p att det rckte med en vn som intygade att jag var jag fr det hela. Detta eftersom frra gngen jag skaffade rkade min mor vara i banken och hon kunde vara mitt intyg.

Jag rckte fram det hemska fotografiet p mig och visade upp min kompis och sa att jag ville ha legg. Frst sger den sta och mycket ickepedagogiska expediten att de inte bestller legg om man inte har ett giltigt legg och hnvisar mig till Svensk kassaservice. Med minnet av hndelsen ren innan frgar jag hur det kunde accepteras d. Hon envisas och sger att man nd mste ha personbevis och jag frgar igen hur dem d kunde gra det frra gngen d jag hade min mor med mig. Det slutar med att vi kollar upp det p FSB’s publika webb dr det str att det mste vara familj med som intygar, om man inte har personbevis. Vilket allts betyder att bde hon och jag hade fel p varsin punkt.

Okej, det kan jag ta, jag har inga problem med att ha fel. Dremot kan jag inte ta att hon har fel utan att veta om det, bemter kunder som om vi vore apor p ett zoo och dessutom hnvisar mig till ett andra stlle. Och detta efter 20 minuters k. Nr jag gick drifrn har hon ocks mage att sga ”Tack fr att du sger t oss hur vi ska arbeta”. Det kan ha varit ett rligt menat tack men jag tror inte det. S dr och d bestmde jag mig fr att fr en gng skull sumpa den dr banken. Jag har inga stora inkomster eller ln, men den hndelsen var droppen av mina erfarenheter med dem.

Vilken bank jag valde spelar inte s stor roll, men de har bankdosa som inloggningslsning till sin internetbank och det r inte FSB. Och framfr allt, de vlkomnade mig som kund.

Skriv en kommentar