Alla dessa tidningar…

18 maj, 2007 (21:50) | Daniel, Film/TV/Radio, Skola | Av: MaxH

Frra helgen var jag p ett studentevent kallat Absolut Gotland. Principen r att man samlar studenter frn hela Sverige och stoppar in dem i en camping placerad p Gotland, som egentligen r stngd fr allmnheten. Efter tv dygn slpper man ut dem och skeppar tillbaka dem till Sverige. Det var fett hftigt mste jag sga och mycket skoj att trffa s ppna mnniskor, om n fulla. Nsta r ska jag tillbaka. Rapporten utver detta fr utebli, jag hnvisar istllet till en klasskamrat samt till bildgalleriet hos min linjefrening.

Istllet ska jag undra lite om alla dessa tidningar jag nu fr som jag inte bestllt. Det r Hemma hos Mimer frn hyresvrden (dr allt r vldigt underbart p ett propagandaaktigt ckligt stt), Hem och hyra frn Hyresfreningen, Siftidningen frn SIF, och s klart gratistidningen Vsterstidningen som har mer reklam n papper. Bortsett frn Hemma hos Mimer kan jag vl st ut med resten, ven om Vsterstidningen mest skapar arbete eftersom jag mste g ut med de olsta tidningarna till tervinningen. Det som jag ifrgastter r att sedan jag brjade plugga r jag tydligen hgintressant person. Numera tar jag, frutom ovan nmnda, ven emot Studentliv, Shortcut (okej, hr rkade jag tacka ja p ntt gratisskit), .K, Forskning och Utveckling, …. tror inte jag har glmt ngot. Okej att det r sknt att ha ntt att lsa nr man tillverkar annat brunt tervinningsmaterial p muggen, men nu brjar det bli ljligt mycket. Tidningar allts.

Det vrsta r att jag en gng fr lnge sen lste att jag inte kan sga upp vilka som helst, t.ex. r jag inte speciellt intresserad av min hyresvrd propaganda, men deras argument var att eftersom den bara kostar 4-5:- per nummer skulle inte hyressnkningen vara mrkvrdig. Som om jag bryr mig om det… jag vill fr fasiken inte ha skiten! Jag har ocks frskt vertala den stackars fattiga mnniska som delar ut reklamen hr i att inte f Vsterstidningen, men tydligen mste de dela ut den till alla, antar att det har att gra med att alla kommunala meddelande som str i den nr de stnger av vattnet, snrjning, sandning och annat… som jag nd inte lser. S hr sitter jag med hgar av papper som jag bara lser hlften av eftersom jag sitter p muggen fr lite. Hade jag mindre att gra i skolan och runt om kring kanske jag skulle sitta mer, men nu vill jag bara slippa bra ut skiten som vertar mitt badrum…

En till fundering – jag frstr att mnga av dessa tidningar r knytna till olika saker man r delaktig i – men varfr kan de inte dela ut ngra av dem till arbetslsa? typ Forskning och Utveckling samt Shortcut? Som student har jag frsttt att man tillhr en mycket uppmrksammad grupp (Varfr har jag tv studentrabattkort?), men det r de arbetslsa som behver uppmrksamhet. Jag hinner ju fr fasiken inte lsa materialet jag fr!

Och p tal om arbetslsa gillar jag budskapet i Manpowers nya reklamserie.

Ett helt orelaterat visdomsord: r du inte bra p att jonglera, anvnd mindre bollar.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2007-05-18

jag mste direkt sgga att jag hller med dig….
Alla dessa tidningar som bara ligger i hallen och tar upp platts, och som man sedan mste bra i vg till en miljstation som ligger jte lngt bort *blink*
Detta nr man inte ens lser dom….
N, sluta med det tycker jag…

Mste dock sga att jag tycker de hade varit roligt med lite mera information om AG (ablolut Gotland)

*kram Kram*

Skriv en kommentar