Vrlden har blivit mindre

5 juli, 2007 (12:29) | Interwebben, Vnner | Av: MaxH

Det var ju lite sen jag bloggade, s nu passar det ypperligt att gra det tycker jag.

Vrlden har blivit mindre i och med de tekniska framstegen, ett exempel var nyhetsrapporteringen frn vietnamkriget nr de dagarna begav sig. Jag har blivit pverkad p ett personligt plan, nu tv gnger p ungefr en mnad. Frsta gngen var det en tjej frn Estland som hrde av sig efter att ha hittat mig p orkut, en stor webbcommunity. Jag lrde knna henne nr jag kte dit med skolklassen nr jag fick i rskurs 9 och bodde hos henne en vecka, senare kom deras skolklass till oss och vi hon bodde hos oss en vecka. Det var frresten strax innan Sovjetunionen fll och det gjorde det hela extra spnnande. Att hon nu hittat mig efter 15 r r ngot av ett mirakel i mina gon.

Andra gngen r en ntdate frn… frra seklet, 1999, som hittat mig genom Facebook, en annan stor webbcommunity. Hr r det ’bara’ ett par r sedan, men fortfarande lika skoj. Jag visste att hon flyttat till Brasilien (hon bodde ’bara’ i England nr vi lrde knna varandra) men tappat bort alla andra kontaktuppgifter. Lika skoj var det att f prata med henne. Hon visade bilder grejjer p var hon bodde nu.

Vrlden har blivit mindre och jag har ftt knna p vilka problem de frde med sig. Nr jag pratade med tjejen som bor i Brasilien var det lite svrt med tiderna – klockan var runt midnatt fr mig och hon skulle ta middag. Jag har dock blivit van redan p annat hll. Jag r med i ett spelprojekt, CLC, dr vi r ett tiotal som administrerar det. Vi har p senare tid ftt in folk frn andra delar av vrlden n Europa, vi har en kille frn Australien och en kille frn USA. Jason, killen i Australien lever ju rtt mycket ’fre’ oss, s nr det r kvll och action hos oss r det 5-6 p morgonen. Jag vet inte hur han klarar av att jobba, men p ntt stt r han vaken med oss p vra kvllarna innan han piper ivg till jobbet. Samtidigt mste USA-snubben vara vaken kring 11-12 fr att umgs med oss. Att vi valde dem r av samma skl – vi vill ha en administratrer vakna ven nr vi Europer sov. Vi hller kontakten genom en rst-chatt… och det knns ibland vldigt overkligt nr jag inser att han vars rst jag hr egentligen borde sova nu. Eller nr de sger att de ska ta frukost och min klocka r tta p kvllen.

Vrlden har blivit mindre men jag vet inte om jag hnger med.

Skriv en kommentar