…y de tapa que quereis?

12 augusti, 2007 (13:09) | Daniel, Familj, Vnner | Av: MaxH

Som ni ser nedan har jag ntligen varit i Spanien och beskt slkt, vnner, barer… landet. Jag verkligen tycker om Granada, det r en stor del av mig. Det r svrt att frklara, men det ligger i mnniskorna, i staden, i vdret, i kulturen, i historien, sprket… Man lever p ett helt annat stt dr. Man lever. Att jobba suger dr, dr jobbar man fr att leva, liksom… istllet fr att kpa prylar och vinna livets race s spenderar man pengarna p att leva. P resor, p mat, p trffa vnner, familj. Och man mr bra som bara fan. Det r vl drfr min farsa lr ha sagt ”Arbeta i Sverige, Leva i Spanien.”

Jag tror att ni frstr att jag gillade min resa och saknar Granada, men jag tror knappast ni frstr varfr, fullt ut. Man mste nd uppleva det fr att uppskatta, eller i alla fall frst, det… varfr jag frsker frklara om och om igen vet jag inte. Fr att det r s underbart, fr att locka ner er?

dscf1625.jpg

Missfrst mig inte, jag har saknat saker hrifrn. Bandbredden givetvis (gisses vad vi r utvecklade hr, ni anar inte vilken lyx vi har. Levde med 1M/128k…). Vnnerna, ni vet vilka ni r. Att kunna vara ensam (h. r vl min svenska del dr antar jag). Moppen, fasiken fr att vara beroende av andra hela tiden. Fick jag en enda nskan skulle jag ta med mig alltihop till Spanien.

De sista veckan har man frskt, p ntt stt, att med sig ’en del av landet’ hem. Som s mnga gnger frr har det varit struntsaker, t.om. ngra smstenar frn stranden. Och som ALLA gnger frr har jag misslyckats totalt. Enda sttet att inte vara vemodig r att ka ner igen, eller veta nr man kommer ner igen… och som student i Sverige r inte s jvla ltt (men det mste tillggas att det r svrare som student i Spanien att f pengar ver. Man bor hemma tills man gifter sig.) S nu blir det att trsta mig med minnen, vnner och de f saker som jag tog med mig hem.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2007-08-12

Lter som om det inte skulle passa mig. Jag jobbar fr att det r kul. Jobbet r lika stor del av livet som fritiden. Lter som en kultur som r snudd p fientlig mot livsyrken, t ex inom vetenskap.

Kommentar av
Skrevs 2007-08-12

Man r inte fientligt mot jobb, tvrtom, jttemnga som startar egna fretag dr och jobbar hcken av sig, dessutom r det ju mycket svrare att leva dr utan jobb och det har ju gjort folk mer arbetsbengna. Menar mer att pengarna man tjnar spenderar man p ett annat stt n i Sverige.

Kommentar av
Skrevs 2007-08-12

Men folk i Sverige spenderar ju ocks sina pengar p resor och mat. Och att trffa slkt och vnner, kostar det pengar? Om man gr ut p stan frvisso, men det rknas vl in under ”mat”.

Menar du att folk inte kper datorer, mobiltelefoner och mp3-spelare i Spanien? P vilket stt skiljer sig spenderandet?

Kommentar av
Skrevs 2007-08-12

…som jag antog, mste upplevas fr att frsts… :) Men, ntt i stil med att man umgs mer och p andra stt r rtt riktning p svaret.

Kommentar av
Skrevs 2007-08-19

Varfr kommer jag till vad som en gng i tiden var min sida fapfapfap.net nr jag klickar p funstuff? Har stngt ner den fr tillfllet pgrund av den vidriga mngden trafik jag fick ett tag (mer n vad som gr fr sig nr man kr p vanligt webhotell)

Kommentar av
Skrevs 2007-09-11

Danung: Ett konfigureringsfel som nu r fixat. Varfr jag just hade den som index.html dr vet jag inte… :)

Skriv en kommentar