Vilken resa allts

17 september, 2007 (11:40) | Daniel, Skola, Vnner | Av: MaxH

Vilken resa allts.

Frst semestern i Spanien.. men nr man sen kom hem var det full fart p en gng. Det var nollning som skulle planeras, det var umgnge med familj, flickvn, vnner… Nr nollningen (som nu heter ’rookieveckor’ istllet p MdH, eftersom nollning r frnedrande) sedan drog igng var det nd vrre. Det var sknt att det var planerat, fr man hade inte mnga lediga stunder p de tv veckorna. Hade man inte en aktivitet p frmiddagen tog man igen sig lite, sen ta, sen spenderade man eftermiddagen och kvllen med de andra faddrana och rookiesarna.

dsc_0506.JPGI overallen, icke att frglmma. Det var sknt att man hade ovven p det sttet att man slapp bekymra sig om att skita ner den, behva tvtta klder och snt. Man hade alltid en kapsylppnare och barhanduk tillgngligt ocks. Under dessa dagar bodde jag konstant hos tjejen i Eskilstuna vilket var helt underbart d jag planerat att sova p en soffa och bo i en ryggsck de dagar jag nu ville vara med. Nu kunde jag vara med alla dagar (vilket jag nstan var) och nd kunna sova p ett ngorlunda normalt stt. Underbart. Det blev en del ndlsningar, t.ex. hade jag inte rknat med att f skolarbete s pass tidigt, men hrde om de som hade tentor under nolleveckorna… undrar vad lrarana tnker med. Det var jobbigare n vad jag trodde med planeringen och att vara med – men gisses vad jag r glad att jag var med! Jag var fadder fr att dels ’ge tillbaka’ det jag ftt nr jag var nolla, men ocks kunna vara med d jag missade s mycket av min (pga sovplatser). Jag fick tillbaka det jag ville ha, det var underbart. Nu har man massor av nya vnner till p kpet!

Nu r det ver och denna helgen r frsta helgen jag riktigt kan slappna av och sova ut, det har jag gjort ocks. I plugget har jag brjat lsa p min inriktning, vilket r skoj, gillar mnena. Det enda r vl att vi innovationsstudenter som lser informationsdesign nu delar en kurs med massa ettor, och det mrks att de r ettor. De vgar inte ta fr sig, de vet inte riktigt hur man gr hr i skolan… Det kommer vl lagom till kursen r slut ;)

Livet blir mer komplicerat nr man blandar in fler mnniskor. Det ska planeras, det ska pusslas, man ska umgs med vnner, vnners vnner, vnners familj, mina vnner ska umgs med mina vnner och min familj… Jag r lite ovan med det och p ntt stt s ser jag det som en temporr grej att vara s uppbokad – det har varit mycket med rookieveckorna och drikring, men det verkar inte bttre som om det blir shr d och d. Jag saknar inte mitt gamla liv, det var ganska trkigt ven om jag gjorde det jag ville… eller okej, nu ljg jag, ibland saknar jag den lugn och ro jag hade d. Men p frgan om jag skulle byta tillbaka det? Aldrig i livet! Jag kommer aldrig sluta vara en gamer, men mitt liv har frndrats… eller snarare, jag har frndrat mitt liv, fr det var ett medvetet val jag gjorde. Det blev bttre, till exempel r jag krare n ngonsin. Underbart, rekommenderas fr den mentala hlsan.

Igr fick jag en lnk skickad till mig, som jag nskar jag hade ftt fr ett r sen, eller iaf ett halvr sen d jag inte riktigt visste vad jag skulle plugga/gra i livet. Jag vet det fortfarande inte, men Steve Jobs har lugnat mig. Du ser filmen hr nedan. Den r en kvart lng, men den r vrd att se. Igen, den r vrd att se.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2007-09-17

Smart att blogga och skriva om ngot som man inte tar fr givet. Nr du sedan brjar fundera p vad du har i vardagen r det bara att lsa det hr inlgget igen.
Kul att hra att du mr bra och att du trivs p MdH. Men det r aldrig frsent att brja p UU :)
Vi ses!

Skriv en kommentar