Mnadens idioti

10 januari, 2008 (09:41) | Politik | Av: MaxH

Mnadens idioti r helt klart att aktionsgruppen Bara Brst ftt genomslag i badhuset i Sundsvall. Jag kan inte annat n att hlla med Pr Strm i hans blogginlgg, och dagens inlgg fr bli ett citat av? hans inlgg:

Aktionsgruppen Bara Brst har skrdat en stor framgng. Badhuset i Sundsvall har efter gruppens protester beslutat sig fr att tillta kvinnor att bada topless. Aktionsgruppen ansg det ojmstllt att mn fick bada utan ngot p verkroppen, men inte kvinnor. “Det en dlig lsning att vlja att diskriminera en grupp. Det enda rimliga r att man har en gemensam regel fr mn och kvinnor. Fr inte kvinnor vara utan verdel br inte heller mn slippa”, sger Ragnhild Karlsson frn Bara Brst.

Hon sger ocks till TT att frbudet mot toplessbadande r en del av sexualiseringen av kvinnokroppen. Normalt r det annars tvrtom. Nr kvinnliga kroppsdelar visas upp brukar det frn feministiskt hll kallas fr sexualisering av kvinnokroppen, eller “objektifiering av kvinnan”. Nu r det helt pltsligt tvrtom. Vad som n fr stunden gagnar en feminist s r det alltid rtt, tydligen.

Dessutom r det utomordentligt larvigt att gra jmfrelsen med mnnens bara verkropp till en jmstlldhetsfrga. ? Det riskerar att sprida ett ljets skimmer ven ver serist jmstlldhetsarbete. JmO har visat prov p gott omdme, och sagt att det inte var diskriminering nr ngra kvinnor som visade brsten i badhuset i Sundsvall tidigare slngdes ut.

Om jmstlldhet ska drivas in absurdum p detta viset, vad blir mnnens svar? Hur skulle mn kunna vara lika larviga?

Jmstlldhet bygger p jmstlldhet, inte p att en part ska vara verlgsen den andra. Inte heller kvinnan verlgsen mannen. Vlj hur fasiken ni ska ha det.

Lnkar: DN, HD, Expressen,? SvD, Sydsvenskan, Aftonbladet,? Bara Brst

Skriv en kommentar