TrackIR Budget – en lyckad miss

26 januari, 2008 (00:54) | Spel | Av: MaxH

Jag har lnge suktat efter en del hrdvara – dels G25-ratt och dels TrackIR. Den senare r mest cool grej dock d jag inte lngre flyger s vrst mycket. Senaste dagarna fick jag ett ryck igen och idag kom dock ddsstten fr TrackIR. Eller den riktiga dvs.

Jag googlade efter alternativ – ven om det inte finns mnga aktrer lr det vl finnas flera? Ganska snabbt upptckte jag att det fanns en gratis mjukvara kallad FreeTrack. Gav det inte s vrst mycket uppmrksamhet d det nd anvnder sig av sin egna vanliga webkamera, men tnkte testa iaf. Den senaste gratis mjukvaran fr liknande grej inkluderade tre program och mycket kalibrering – en mardrm. Efter enkla tester av FreeTrack mrkte jag att en vanlig TV-kontroll som man ’skjt’ p webkameran lyste vldigt bra och programmet knde genast av en referenspunkt. Programmet kan fungera med en punkt (det styr tv axlar) eller tre/fyra punkter (fr sex axlar).

Efter lite velande ldde jag av den infrarda dioden frn fjrrkontrollen som jag inte behvde, ldde fast tv kablar till ett batteri, satte rubbet p en klmma p en keps, och testade i LFS. Fungerar VERHRT bra:

kepir.jpg

Men efter en kvart mrkte jag att jag inte hade ngon knsel fr bilen alls. Jag krde saktare och hade svrt att se vad som var rakt fram. Jag hade hrt att det tar ett tag innan man vnjer sig, och i mnga fall gick det ganska bra – men jag mrkte att det r ett tillbehr som inte behvs fr racing. Antagligen funkar det hur bra som helst om man r en flygare, vilket jag har varit frut. Jag har lnge varit sugen p att testa MS FlightSim X som blivit rosat av en del folk….

Skriv en kommentar