Lgenhet eller lgenhet?

14 februari, 2008 (19:46) | Daniel | Av: MaxH

D har det slutligen kommit. Jag trodde frst det handlade om reklam men icke. Ett litet kompendium som beskriver vad de ska bygga om i mitt omrde och det var sannerligen inte lite. Hr r listan p det som hyresvrden vill gra:

 • Stambyte
 • Nytt kk med nya vitvaror, ytskikt och kksinredning
 • Nya badrum
 • Upprustning av WC
 • Byte av badrumsfnster
 • Byte till skerhetsdrr
 • Postboxar i entrn
 • Tidningsklmma vid tamburdrren
 • Frbttring av belysning utomhus
 • Gallring av vegetationen vid trnga passager
 • Frberedelse fr individuell mtning av varmvatten

Detta till en kostnad av 800-900:- i form av hyreshjning, och fem veckor planerat buller, bng och avsaknad av toalett. Nstan obeboeligt. Om ni frgar mig kommer det ta lngre tid (dels eftersom det finns en vattenskada i min lgenhet, det verkar vara vanligt i omrdet ocks) och kosta mer fr oss. Jag bor i och fr sig i typ stans billigaste lgenhet med en hyra p 3350:-/mn men givetvis blir en kning till runt 4100:-/mnaden rtt mycket. Till detta ventyr vill de slja ut lgenheterna i vrt omrde och gra om dem till bostadsrtter men p den fronten vet jag inte riktigt hur det gr. Jag tror det var 75% av hyresgsterna som mste vilja det fr att det ska g igenom.

Arbetetsstarten i nuvarande r planerat till november-december och kommer hlla p i tre r, i extremfallet kan de brja rota i min lgenhet om tre r. Visst r hyreshjningen befogad. Men fr er som fljer min blogg och liv vet att jag antagligen kommer flytta till en bostadsrtt, dr dessutom restaureringen r gratis fr mig. Det r visserligen lite frsenat men, men det jag fredrar att snka min hyra och standarden samtidigt.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2008-03-04

Snker du hyran och standarden samtidigt? ;)

Skriv en kommentar