Grdagens F1-cirkus

26 mars, 2008 (18:30) | Film/TV/Radio, Motor | Av: MaxH

cry.jpg

Livet r hrt. Skydd rekommenderas. (bilden r Kvidd)

Idag sg jag halva ”Formula1: Lap Of The Gods” dr en bitter kommentator visade lite filmer frn 80-talet dr de hade on board-kameror vid trningar. Tekniken d var ju inte inte riktigt lika… liten d s det blev mest vid trningar man fick se. Den bittra kommentatorn verste en del gamla banor med antingen kritik ver hur de kunde ens bli valda och anvnda i flera r, eller hur underbara de r och hur andra kunde anvndas nr det fanns s fina som just dessa. Nr man lrt sig att ignorera kommentatorn var det riktigt sknt att se dessa gamla superstarka turbomotorer vrla p nr de vl fick in vxlarna. Det hade ju vanliga H-vxlar dr ett tag. Att se de gamla fyrkantiga krrorna spinna loss och f slpp i kurvorna, hra turbon ’hosta’ nr de slppte gasen… det var nog lnge sen jag fick en sdan tillfredsstllelse faktiskt.

Nu har de (ntligen!) tagit bort antispinn och bromshjlpen i dagens F1-cirkusen och.. ntligen kan vi f se lite riktigt bilkrning. Australiens race brukar visserligen ha mnga krascher, men att bara sju bilar av 22 tar sig i ml sger nog en del om de hjlpmedel de haft hittils. Jag fick ocks lust att hitta ntt bilspel dr man kunde kra p Long Beach (USA) samt gamla modellen av Kyalami (Sydafrika). Fr se om jag gr slag i saken, det r mycket jag tnkt gra.

Skriv en kommentar