Fixa groparna, lugna ner er och slpp antaganden

8 maj, 2008 (13:29) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Nu nr det brjar bli vr r det ocks sknare att ka runt p moppen. Gruset r borta och vdret r varmt. I samband med att det blev ny kurs i skolan som har frelsningar endast p eftermiddagarna slipper man ta p sig en varm jackan p morgonen och sen bra den resten av dagen, eller svettas med den p sig. Fett sknt.

Men jag har mer och mer brjat stra mig p hur ojmna Vsters cykelvgar r. Just drfr har jag brjat ka mer och mer p gator och vgar, men delvis ocks eftersom det nu r vr s brjar alla ovana cyklister ocks ut vingla runt utan att veta var de ska. Och innan ngon frgar s, jo, jag gr givetvis kra p gator och vgar med min 30-km/h-moppe. Motorvgar r off limit dock, frsterligt. Det r inte s vrst angenmnt att ka p 70-vgar heller s jag undviker dem med.

Men det sjuka r mnga billister som mste stra sig p att jag ker p vgen. Och de som har slp, husvagn eller frresten allt som inte r en normal bil. Att jag sedan faktiskt ker 50 kmh p en 50-vg spelar ingen roll. Inte heller att bilen som ker om mig ska svnga av till hger om tio meter. Gisses allts, lugna ner er.

Jag frstr dock att problemet r tveggat. Mnga antar nr de ser mig att det r en 14-15-ring bakom styret som skiter i sig sjlv och andra, utan ngot som helst trafikvett. Ibland har folk stoppat mig och sagt t mig om ntt och de blir alltid frvnade nr jag svarar frklarandes eller bara ber om urskt, utan att vara arg tillbaka. Jag antar att de hade frvntat sig att jag skulle ge dem ett finger tillbaka och sen brnna ivg.

En sak r sker dock – s lnge stans cykelvgar r s gropiga som de r och det r lagligt att ka p gatorna s kommer jag fortstta gra s.

Skriv en kommentar