Skna Gotland

19 maj, 2008 (14:01) | Daniel, Skola, Vnner | Av: MaxH

Helgen spenderades p gotland dr jag i dagarna tre festade och umgicks med andra. Arrangemanget heter Absolut Gotland, och… tja, jag sg nog en klockren frklaring av vad det r p Willes blogg:

Konceptet r ven hr frfriskt enkelt; 1 400 studenter bokar upp hela Kneippbyn och rjer loss en lnghelg. Naturligtvis med skyttelbussar mellan byn och systembolaget i Visby. Hr snackar vi fest av minst sagt liberal karaktr: Alkoholen fldar och det hnglas i varenda buske. Saker som utsknkningstillstnd r obekvma fantasier, ngon annans problem. Tntiga liveband som spelar samma usla Per Gessle-covers varje sommar frekommer inte, musiken kommer frn verdimensionerade bilstereoanlggningar (effekt sisdr 1200 W) inbyggda i hjulfrsedda ldor. Piratkopierat? Finns det ngon annan sort?

Absolut Gotland (och liknande fester som exempelvis Sjslaget) kan bst beskrivas som en paus frn verkligheten. Ngra dagars frihet att festa loss. Blir man hungrig s grillar man, blir man trstig dricker man, blir man trtt somnar man (och nr man vaknar har ens vnner tuschat en mttligt naturtrogen karikatyr av det manliga knsorganet i ens panna). Segregeringar p grund av inkomst, etnicitet eller kn frekommer inte. Alla r studenter, med eller utan (men oftast med) overall. Vld frekommer praktiskt taget inte. Det enda som mjligtvis blir lidande r levern och den personliga hygienen; efter tre dagar luktar ovven rk, kroppen r svettig, huvudet vrker och huden svider. Men med en flicka i ena handen och en l i den andra r det faktiskt sak samma.

Huvudet p spiken, Wille. Frra rets AG var en helt surrealistisk upplevelse och detta r upprepades det p alla punkter. Det kunde inte ha blivit mycket bttre, trots vdrets samt mina egna usla frutsttningar. I sista stund ndrade sig en hgre makt och gav oss mycket skn sol p lrdagen, medan det enligt utsago spregnade hr hemma spregnade. Och jag mdde utmrkt!

P vg hem frn visby(bland annat systemet allts) p lrdagen skiner solen som fasiken, man brjar ntligen vakna till p riktigt efter att ha sett kompisen tappa en walkietalkie i stersjn, tit glass frn sveriges strsta glassservering, surfat fr, sett samma kompis olla ringmuren och s klart tankat p bde lite mer dricka och mat plus grill. D, i exakt rtt gonblick stter busschaffisen p exakt rtt lt; Peps Perssons Oboy, vilket vackert vder. Mass-extas utbrt p bussen som gungade hela vgen hem till Kneippbyn.

Tack alla deltagare fr ett helt jkla underbart AG!

Highlights:

Kommentarer

Pingback från
Skrevs 2008-06-24

[…] sina invnare. Fan allts, hur sjuk kan vrlden bli? Det hr fr mig att lngta tillbaka till Absolut Gotland och dess total avsaknad av ansvar. Ska man skratta eller grta? En kompis har brjat att avsluta […]

Skriv en kommentar