rets idiot: Jan Guillou

26 november, 2008 (04:36) | Daniel, Politik, Skola | Av: MaxH

Igr fick jag ett mail frn min lrare som jag tog lite oroligt. Det stod i stil med ”Hej Daniel. Har du tid att trffa mig en stund imorgon tisdag angende ditt PLS? /Mona” PLS str fr Personligt ledarskapsdokument, och r ett arbete som jag skrev fr ngra veckor sedan. Det handlar om hur jag ska leda mig sjlv till att f den (yrkesmssiga) framtid jag vill ha. Och eftersom jag inte r en karrirsmnniska s r det det svraste jag skrivit i skolan. Saker lg vldigt djupt rent knslomssigt. I vilket fall, jag var mkta orolig fr detta mte, men Mona r en sn dr person som fr dig att m bra. Hon skulle kunna tjna grova pengar genom att slja sand i Sahara och samtidigt dissa dig och f dig att knna som om du gjort rhundradets affr som du sedan kommer att g skrattandes drifrn. Men hon tillhr den goda sidan, tack och lov! :)

Mtet gick drfr mycket bra och ven om jag mdde piss innan s mdde jag hur bra som helst eftert, trots att hon i grunden sa att jag mste komplettera arbetet. Resan till och frn tget var givetvis intressant, med tanke p att jag ker moppe och det r fullt med sn. Lite roligt till och med, men det r inte roligt att sladda runt en hel vinter, speciellt nr man har brdis nnstans.

—–

Och nu till rhundrades strsta nolla. I mina gon har jag haft en ganska neutral bild utav Jan Guillou. Jag lser inte hans bcker, jag lser inte bcker verhuvudtaget, men folk verkar gilla dem och han verkade vara en bildad man. Idag fll Janne lgt, vldigt lgt. Jag anser inte att han har ngot existensberttigande lngre. verhuvudtaget.

Janne var med p en chattsession i Aftonbladet angende IPRED1. Och Janne gillar inte internet, datorer, chattar eller fildelning. Eller lsare eller argument fr den delen, verkar det vara som. Fr ett gng r sedan var det ngot slags hemma hos-repotage hos honom och han visade att han minsann skriver bcker p skrivmaskin fortfarande. Sklet r att det tar s lng tid att starta datorn och starta ordbehandlaren p den s att tanken hinner frsvinna. Fint, whatever, tnkte jag d. Det har vl med vanor helt enkelt. Jag kan ltt gra det han gr p skrivmaskinen eftersom min dator r pslagen.

I vilket fall… Jan Banan var med p en chattsession i Aftonbladet. Killen som fullstndigt hatar teknik och har total brist p insikt, gr bort sig totalt. Ett utdrag:

tidningsankan: i japan har Internet blivit mer och mer anonymt pga av de de hrda fildelningslagarna. Detta gr det omjligt att kontrollera ven grov brottslighet som ex barnporrbrott. Hur stller du dig till det?

Jan Guillou: Jag r emot barnporr.

TOTAL avsaknad av existensberttigande! Fildelning (oavsett laglig eller inte) r INTE stld, eftersom orginalet inte frsvinner, det dupliceras.

Ls hela chatten hr. Mer lnkar som behandlar Bananjanne. Och hr kan du lsa vad faisken IPRED1 r, men fr att sga det med tv meningar: Skivindustrin fr sjlva granska din internettrafik och krva ersttning om de tycker sig hitta ntt p dig. Vilket allts r MER n vad polisen fr gra idag.

Edit: Sg precis detta, vilket, frutom nyheten, ocks r en bra frklaring vad IPRED1 r.

Skriv en kommentar