Innovationsprogrammet 10 r!

28 november, 2008 (01:58) | Skola | Av: MaxH

Idag var jag p en sammakomst som egentligen handlade om att programet som jag lser i skolan, Innovationsprogrammet, fyller 10 r. Det var riktigt trevligt ven om det inte kndes s partajigt. Vi fick lyssna p Daniel Freeman som r Head of innovation p Ericsson, vilket var mycket intressant. Fick lite input till min C-uppsats dr ocks, t.ex. hur Google skter ngra av deras lsningar genom att de aldrig gr ur sin beta-fas, fr att kunna ta emot frslag frn anvndare och utveckla det med dem frslagen. Om man lanserar en pryl s r den ju ”klar”. En form av ppen innovation allts :) Han berttade ocks att LEGO hade gjort en liknande sak. De hade upptckt att en anmrkningsvrd stor del av de som nyttjade deras webspel var vuxna mn. Efter en liten koll var det mnga arkitekter och ingenjrer som satt och byggde saker i lego fr arbetets skull allts. Med det, och frslag frn just dessa anvndare, s lanserade de en ny produktserie. Jag tror det var Lego Factory, men osker d han snackade p engelska och i verkstaden bakom vggen som var bakom mig arbetade det febrilt med att se till att vi inte skulle hra. Kul kul.

Eftert kom det en kines som frutom att vara svr att tyda vad han sa ocks pratade mycket. Det blev mest om kultur och entreprenrskap i Kina. Ngot jag knde nr han visade lite siffror var att allting r massivt stort i Kina. Hans provins, Zhengzhou tror jag det var, sa han r en medelstor, och hade 43.9 miljoner invnare. De tre strsta hade var och en strax under 100 miljoner personer! Inte undra p att Kina examinerar ut motsvarande ett svenskt hgskolesystems studenter varje r. Nvl, efter det lrde vi oss mingla med hjlp av Leena Styrn, som verkade kunna det dr rtt bra. Tipsen var bra, men det blev inte s mycket mingel p kren nd, dit vi gick eftert. Det blev fr mycket krogstmning och det envisades med att spela musik p lite fr hg volym. Nja, det var i vilket fall trevligt och rtt god mat. Och billig l, tror jag drack fyra-fem.

Jag kte belten hem, diskuterandes med konferenciern Agnes om huruvida innovationer mste vara s snabba. Hon var helt enkelt trtt p den hr teknikstressen som finns, att man ’mste’ byta mobiltelefon varje 12-18 mnad, nr hon helt enkelt hade svrt att f p teven hemma. Jag frskte pvisa att innovationer inte handlar om tekniska saker jmt (kolla hr om ni inte tror mig), men hon ansg att vi innovatrer nd var stressade ver att innovera och driva utvecklingen frammt s irriterande fort. Suck, nja… det r inte ltt att vara teknisk idiot i en teknokratisk vrld. Jag tror inte att hon frstod pongen med innovationer eller var en innovation egentligen r och d bde jag och hon antagligen inte var helt nyktra avstod jag frn diskussionen.

Skriv en kommentar