Varfr det suger s fatalt att ka kommunalt

6 december, 2008 (00:43) | Daniel, Politik, Skola | Av: MaxH

Igr hrde jag att det skulle frysa p under natten och eftersom det var fruktansvrt slaskigt igr s vgade jag inte riktigt ta moppen till centralen idag.. s jag kte buss. Jag hade glmt varfr jag fullkomligt hatar att ka buss i den hr stan, tills idag. Bussen hll inte tiden, det var fr varmt och halvtrngt p de smala stena. Men det jag verkligen hade frtrngt var att den var fylld av femtiotalet zombies. Jag skmtar inte, det hade kunnats ropas ut ”Nsta, ddsstupet, ndhllplats” och ingen hade brytt sig ombord. Alla tittade ner p backen och sg mer dda ut n levande. Ingen verkade ha ngon speciell livslust, trots att det var fredag. Jag blev riktigt rdd ver den stmning som var p bussen. Ett tag hade jag lust att faktiskt befria bussen frn deras lidande (lite som denna unga person tnkte), men jag infann mig fort i samma orke- och viljelsa tankestt som mina medpassagerare. Jag menar inte att folk ska hlsa och prata som om de var bsta kompisar, men hur mycket kostar ett jvla leende?!

Jag spelar ju ett spel i dagarna som gr ut p att skjuta zombies av olika slag, Left 4 dead, och tro mig – de varelser man maler ner i det spelet r mycket mer levande n den klunga jag tvingades befinna mig bland i morse. Jag nskar verkligen de hade varit ntt fyllo p bussen som livade upp stmningen. Det skrmmande r att jag r seris med det. Tankarna for vidare p problemet och ifrgasatte sedan varfr det inte fanns nn slags musik p bussen. Menar, det finns skert reklamradiostationer som r villiga ett sponsra med mycket pengar fr att f ha sin radiostation pslagen p bussarna. Skulle man ha den p lg volym skulle det mycket vl kunna fungera. Men det r vl fr innovativ tankestt fr den ledningen p det kommungda VL. Eftersom de har monopol behver de knappast bry sig om saker som kundnjdhet, image och snt.

Tget idag var dock hela fyra minuter tidigt (vilket faktiskt r uppseendevckande). Det du Eric! Normalt brukar det komma 8.34-8.35, och ombordstigningen tar fem-sju minuter eftersom det bara finns en (smal) ingng p varje vagn p det sunkiga X12-tgen, fr att sedan ka fyra-fem minuter sent.

Dagens citat i skolan blev definitivt detta. Det pratades om profil gentemot image och lraren hade tagit ett exempel p en streckgubbe p tavlan, att det andra ser r helheten, medan vi kanske bara r intresserade av att visa ansiktet. En studiekamrat tog ocks upp exemplet med att vi vljer klder beroende p hur vi vill visa upp oss. Hon sger d i slutet p sin kommentar: ”Vi gr ju inte omkring nakna, liksom”, varvid lraren svarar: ”Eller som streckgubbar, det vore ju fruktansvrt!”. Eh. Hade vi varit streckgubbar p bussen imorse hade i alla fall jag roat mig mer n med viljeslsa personer som bara lngtar till att d eller supa p helgerna.

Fr vrigt kommer helgen spenderas t skolarbete. Fasiken vad stressad jag r nu, men det r ju lite sjlvorsakat. Men vetifan hur jag ska hinna med en del saker… som att spela! ;)

Skriv en kommentar