Jag HATAR juljvlen.

17 december, 2008 (20:14) | Daniel, Vnner | Av: MaxH

Jag hatar julen. Jag hatar stressen, folktrngseln, det ptvingade leendet, den tjatiga maten och den jvla julmusiken som alla jvla julpyntade affrer spelar. Jag hatar alla jvla artister som ger ut en skiva med slisksta snger om julen fr att kunna tjna lite mer pengar. Gr ntt nytt fr fan, julen r ju minst 2000 r gammal! Jag hatar affrer som lter en sl in de jvla klapparna sjlv – s de blir skitfula och knyckliga eftersom man inte har samma vana. Jag hatar tjafset om var man ska fira jul, vilka man ska fira jul med, nr man ska fira jul, var man ska titta p Kalle Anka, om man ska verhuvudtaget kpa klappar till varandra och arbetet med att kpa gran, pynta gran, laga mat i tre dagar och sen f hra hur jobbigt det var att laga mat i tre dagar. Jag hatar den jvla snn som bara r i vgen nr man ska nnstans som antingen r slask, is eller glashal packad sn. Eller det frbannade gruset och att det r s jvla mrkt s jvla tidigt. Jag hatar att folk r lediga och helt pltsligt mste synka sina kalendrar med varandra fr att gra saker tillsammans och jag hatar att man frvntas gra saker tillsammans. Jag hatar att affrer r stngda mer n en sndag och att TV-kanalerna och tidningarna skriver ut ”trettondagen” i TV-tabln istllet fr vilken veckodag det faktiskt r. Och jag fullkomligt hatar den upptrissade konsumtionshysterin som affrerna tutar i oss under tre jvla mnader. Jag hatar att de sljs semlor innan trettondagen och jag hatar mnniskor som hakar upp sig p att det sljs semlor innan trettondagen.

Jag hatar allt runtomkring julen.

Och jag menar precis det jag skriver, allt runt omkring den julen. Jag tycker om som den r tnkt av vara, som den var fr hundra r sen. Jag gillar det grundlggande konceptet: Att trffa nra, kra och familj fr att umgs och ha det trevligt. Jag gillar att titta ut genom fnstret nr det snar och tycker om att se ljusen i fnstren som frsker kmpa bort mrkret. Men grejen r att dagens format av julfirandet inte fungerar lngre i dagens samhlle dr bde affrer och karriren ska ha sin del av ens pengar och tid fr ”traditionernas” skull. Det finns ingen jvla julefrid lngre – och det r framfr allt det som jag vill ha.

Frid.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2008-12-26

Por supuesto que es horrible con las prisas, pero se puede planificar y simplificar, aunque eso signifique no dar tantos regalos quizas a la persona que ms quieres o que ms los necesita. Besos

Pingback från
Skrevs 2009-12-23

[…] kura ihop sig under ett tcke i soffan… eller innanfr en sjal medan snn faller ner.? Jag vet att jag har skrivit om det frut, men jag mste nd skriva av mig, fast jag i r lyckats hlla mig undan ganska bra. Lite fr […]

Skriv en kommentar