Vad r det fr nyheter?

14 januari, 2009 (00:45) | Interwebben, Motor, Politik | Av: MaxH

Sitter, som vanligt, och lser lite nyheter i min Google Reader (underbar tjnst frresten, nyttja den!). Och s fr jag upp tv nyheter som bara r fr bra fr att vara sant.

Den frsta handlar om Formel 1. Jag fljer ju cirkusen litegranna och hller mig uppdaterad. Nu r mellan ssongerna och man undrar vad det kommer fr nyheter egentligen. I just denna handlar det om Ron Dennis, chefen fr McLaren-teamet, som anklagas fr att vara homofob. Allts inte homosexuell, som hade varit lite mer normalt och trendigt i dagens samhlle, utan homofob. Och sedan str detta i texten:

However, back at the team’s Woking HQ, staff remain distraught claiming that the recent case has caused them great hurt and embarrassment, especially within F1 circles where McLaren is widely regarded as the gayest team in the pitlane.

Aprilskmt? Jag vet inte, men jag hade svrt att lsa vidare eftersom jag satt och skrattade.

Den andra nyheten handlar om ett EU-konstverk. En tjeckisk kille fick i uppdrag av Tjeckiska regeringen att gra ett konstverk med hjlp av konstnrer frn vart och ett av EU:s medlemslnder, och han levererade sedemera ett konstverk. Nu i efterhand har han erknt att han istllet gjort det med ett par kompisar och hittat p namnen p de konstnrer han sade sig ha samarbetat med. Och inte nog med det, den karta av EU som han skulle gra har han ltit frgas starkt av de frdomar som finns om lnderna. Sverige blev en IKEA-lda, Nederlnderna r versvmmade, Frankrike har en strejkskylt, Rumnien har en Drakula-park, Bulgarien r en enorm huktoalett (sn drnt hl i golvet) och EU-kritiska Storbritannien r inte ens med. Hr ngonstans vrider jag mig av skratt fr det som konstnren David Cerny gjort och orsakat med hjlp av en tta ton mosaikkarta. Hans egna kommentar r att sanningen nd skulle komma ut, och de ville kolla om Europa kunde skratta t sig sjlva. Bulgarien vill s klart bli borttagna frn verket… och till sist skriver DN:

Tjeckiska regeringen sger att den funderar p vad den ska gra med elndet.

Jag vrider mig nu. Snacka om KonstVRK.

Edit: Hittade precis att bbc har publicerat bilder p elndet.

Skriv en kommentar