Let the games begin

12 februari, 2009 (00:22) | CLC, Politik, Skola | Av: MaxH

Det har inte hnt s vrst mycket egentligen. Var i stort sett hemma hela frra veckan, dock utan att gra speciellt mycket nytta. Ingen alls faktiskt, inte ens med mig sjlv. Jag ligger lite efter i skolan s jag borde lgga koncentrera mig p den delen.? Jag tror att jag har distanserar mig lite frn skolan p ett mrkligt stt, som om den inte berr mig. Inte bra, inte bra. Istllet har jag tagit hand om CLC lite granna, mest ftt ta han om idioter som jag dpt om till Darwins. Den frsta och strsta var nog killen som bjd 600k€ p en auktion utan att ha de pengarna, han hade cirka 100k€. Hans Darwin gjordes nr han i samma veva frgade om han var tvungen att ha pengarna man bjd…

Det blir politiskt inlgg idag, lnkat till tusen. Dagens depp r helt klart nyheten om att teleoperatrer i Sverige nu mste lagra all information om epost och telefonsamtal i tv r. Varje samtal, varje mail. Tack fr det, Bodstrm. Vad jag har att dlja? Ingenting, men jag tycker om att lsa efter mig p toaletten, gr inte du det?

Liberalen Henrik Axelsson (Hax) har p sin blogg frklarat sin syn p upphovsrtt, eftersom han bde r fr upphovsrtt samt kritisk till IPRED1, FRA etc. Givetvis blir ju det lite konflikter om man inte r insatt, men det r inte s komplicerat som det kan tyckas. nd bttre r att han ocks definierar min syn p upphovsrtt och integriteten. Mnga som r antipirater tror ju att vi pirater vill ha allt gratis och ingen upphovsrtt ska glla. Och framfr allt, pirater vill ha samma regler p ntet som i verkligheten. Lt oss hoppas att Piratpartiet tar ett mandat i det stundande EU-valet, det behvs bara 100 000 rster. Med tanke med att det exakt just nu r 1 197 199 stycken personer anslutna till The Pirate Bay, varav 29 r frn Rwanda, borde det vara tmligen enkelt. Peppar peppar, hoppas hoppas.

Fildelning r krlekNsta vecka r en vecka jag ser fram emot. Inte fr att ja brjar ny kurs, utan rttegngen mot personerna bakom The Pirate Bay pbrjas d, vilket s klart blir ett intressant. Intressant drfr att EU frsker f dem fllda redan innan rttegngen brjat och vr kra justitiemininster r en lika stor klsupare som Bodstrm och kommer inte gra ngot t det, om det nu sker. Intressant drfr att IFPI har kallat massa hjdare som vittnen, fast mnga av cheferna inte har ngon teknisk kunskap alls om datorer och bittorrent-protokollet som anvnds nr man fildelar genom Piratebay. Jag r nyfiken p vad de har ver huvud taget att tillfra diskussionen, men jag gissar p snyfthistorier om hur mycket back de gtt. Intressant ocks drfr att rttegngssalen bara rymmer 20-25 personer och hlften r redan reserverade till media. Allts gammalmedia menar vi d. Intressant drfr de bokade platserna r snett frdelade. Intressant drfr att media kommer att trissa upp det hr till frbannelse. Intressant drfr det r en politisk rttegng mer n ngot annat. Intressant drfr att alla ’traditionella’ partiers ungdomsfrbund vill legalisera fildelning.

Intressant drfr att oavsett om det blir en fllande dom eller inte s kommer The Pirate Bay vinna p det; antingen genom en fllande dom och massvis upprrda mnniskor, upprrda ver vrt rttssystem. Upprrda ver att politik och privata intressen styr ver sunt frnuft. Upprrda eftersom att s mnga bryr sig. Eller s vinner The Pirate Bay genom en friande dom och massvis mnniskor som knner att de har rtt. ver att sunt frnuft ska styra ver politiska intressen. ver att de nu har rttsvsendet bakom sig. Intressant drfr att oavsett dom s kommer The Pirate Bay att fortstta existera vidare.

Intressant drfr att det inte finns ngot brott begtt. Intressant drfr att det inte finns ngra bevis eller ngra vittnen som kan pvisa att det skett ett lagbrott. Intressant drfr att man inte kan bli dmd om det inte begtts ett lagbrott.

Givetvis har (gammal)media redan brjat trissa upp det hela och jag antog nstan att det skulle vara svrt att slla varifrn man skulle hmta informationen ifrn. Men jag har hittat tv lnkar och jag har en knsla av att det r dessa man ska ha. Inga andra. Det frsta r givetvis The Pirate Bays? egna rttegngssida, som de kallar Spectrial (eftersom det kommer vara mer spektakel n rttegng). Den andra r Piratpartiets rttegngssida, dr de samlar information frn de mest relevanta sidorna och bloggarna. Sen finns det en tredje lnk som r lite mer avancerad niv, det r nmligen s att SVT kommer direktsnda rttegngen, tyvrr bara ljudet eftersom man inte fr filma. Info om det finns hr. Om ni vill hnga med om det hela, spara de lnkarna.

http://hejfra.se/images/badges/hejfra_badge_white.gifTill sist bara en lite… rolig lnk som jag hittade i mnet. Hur man kan gra ett lite mer artigt motstnd mot FRA. Lite som att hlsa glatt till en telefonfrsljare att ens farbror inte r hemma drfr att han r dd. Lnken jag pratar om r HejFRA.se. Dr kan ni f reda p hur man kan anvnda ord som Al-Aqsa-martyrerna, al-Jihad, FARC, Shahada, hur man tillverkar en molotovcocktail eller hur man stavar fatwah betyder och lgga in dem p er telefonsvarare eller mail.

Skriv en kommentar