Mission: Att uppleva livet

28 februari, 2009 (14:29) | Daniel, Skola, Vnner | Av: MaxH

Jo, jag knde killen jag skrev om hr nedan. Han slngde in handduken. Suck. Inte s att vi pratade ofta, men vi var tighta, i alla fall frn min sida. S det var givet att man brt ihop nr man hrde om det…

Men p ntt stt snurrar jorden vidare, vare sig man vill eller inte och oavsett vilka problem och tankar man har. Jag sg p filmen Yes Man hr om dagen, en skrpfilm dr en deprimerad och lite isolerad kille som inte beblandar sig s vrst mycket med folk, gr med i en frening dr man ska sga ja till utmaningar och frslag. Filmen r skrp som sagt, men detta fick mig att se insikten att jag vill uppleva mer n vad jag gr. Egentligen r det vrickat, d en grundlggande grej i innovationen, som jag pluggat i 1½ r nu, r att just vga blanda sig och kasta sig ut i oknda vrldar. (En klasskompis kte ner till Barcelona utan att ha varesig boende eller jobb klart. Det slutade med att hon levde dr en sommar med boende och jobb.) Sen fick jag reda p det som franledde fregende bloggpost… Den kvllen satt jag ihopbruten med sprutande trar och chattade med? min mamma utan ngon strre kontroll ver vad jag sa. Jag sa vad jag knde och ville gra.

Jag vill ka till Oslo och S:t Petersburg eftersom jag aldrig varit dr fast det r s nra dit. Dalarna funkar skert ocks bra. Tlta en natt i skogen. Leva livet med folk. Med vnner, kra och familj. Gra mer saker och uppleva mer. Det kanske r skitkallt och trkigt som fan i Oslo, men d har jag i alla fall varit dr, det har inte du.

Och det gller n, livet r inte s jkla lngt. Den hr tankegngen har satt vldigt stort intryck p mig. Nu r det bara handlingskraften kvar fr att gra det. Fr inspiration till detta, kolla p Steve Jobs frklara sitt liv p 14 minuter.

P tal om innovationstnk s hittade en film p Youtube som r lite lagt t samma hll som Hrn (se frn kunskapens dag, del 1, 2, 3, 4). Om var det ekonomiska centrumet egentligen ligger i vrlden, om hur unik du egentligen r. Om hur snabbt informationssamhllet faktiskt r idag. Snutten r fem minuter lng, och du vill se den.

Efter s hr djupt och serist inlgg vill jag bara propsa p er en enda filmsnutt som r en minut lng. Det r dagens humorinjektion. Om du bara ser en enda film, se denna.

Kram p er.

Skriv en kommentar