Jag blir s trtt…

2 mars, 2009 (19:43) | Politik | Av: MaxH

Hrde om ett till fall dr byrkratin fr bestmma ver logiken. En i min bekantskapskrets har gift sig fr inte s lnge sedan, och hon r lyckligare n ngonsin. Maken kommer frn Iran och han fick uppehllstillstnd hr i Sverige drfr att han var gift, dock med en annan kvinna. Resultatet r att han blir utvisad till Iran. Att han har ett arbete dr han r omtyckt och dessutom antagligen tjnade bra med flis spelar s klart ingen roll. Regler mste fljas och eftersom giftermlet som var sklet till att f stanna har avslutats mste han allts utvisas och brja om frn brjan. Jag blir s trtt. Och tycker mycket synd om tjejen s klart.

Fildelningsfrgan brinner mer n ngonsin. Ett exempel r denna artikel p SVD, dr de spnar om seriefiguren Skalman fildelar. ven om SVD kan ta sig i rven och leta efter bttre nyheter att skriva om r bakgrunden till det hela ganska intressant. Apple sljer apparater dr det fr plats runt 30.000 ltar. Fr att fylla den med upphovsrttsskyddat material kostar det ganska mycket. Om vi sger att det r 5:- per lt blir det 150 000:-. Tror de verkligen att alla ipod-gare kper ltar fr 150 lakan styck? (Att sedan Per Gessle har delat ut Ipods med 9000 ltar p till sitt band behver vi inte g in p ytterligare.) Nu kanske Skalman har mycket pengar i madrassen, men man kan ju frga sig hur mycket pengar en vanlig Svensson lgger ner p musik under sin livstid. Musikindustrin borde fr lnge sedan ha hoppat p elektronikindustrin – det r ju uppenbarligen s deras logik fungerar nr de hvdar att lnka r att uppmana till brott (under 10.15 i lnken). Det enda som brcker det r vl att Sony frst sljer MP3-spelare och sedan bde straffar sina kunder fr att sedan hoppar p sina kunder fr att anvnda dem (i form av stmningar etc). S trtt… Edit: Fick ett blogginlgg skickat till mig som beskriver detta p ett mycket bra stt.

Frresten, lste precis det hr; Telenor sger t IFPI att sklla ngon annan stans. Och det roliga i sambandet r att det bara r en s kallad DNS-sprrning, och vill man kringg den tar det under minuten att fixa, och det bsta r att det r lagligt. Okej, det kan ta fem minuter om man r ngot ovan med datorer.

S trtt jag r.

Kommentarer

Pingback från
Skrevs 2009-04-10

[…] ni vet har jag en allergi mot nr byrkratin bestmmer ver logiken (mer, mer) och tyvrr finns det ingen bra kur mot denna sjukdom. Well, […]

Skriv en kommentar