Jag trodde jag var smart (eller: Historien om hur man slipper handla brd)

5 mars, 2009 (22:32) | Daniel, Skola | Av: MaxH

Jisses vilken dag…

Det brjade redan inatt med att jag bara sov fyra timmar, eftersom jag r med i en Facebook-grupp kallad People who don’t sleep enough because they stay up late for no reason. Idag var dessutom en vldigt packad dag i skolan, t.om. p lunchen var jag tvungen att g igenom material som vi skulle diskutera p eftermiddagen i grupper. Kring tvtiden p eftermiddagen brjade det knnas att jag behvde smn. Grupperna i diskussionerna bestr av sex tjejer och mig. De svvar ut gng p gng och jag fr pminna dem gng p gng om vi kan fortstta p det vi ska gra. Jag vill hem, och jag mste gra den hr skiten efter att jag pratat klart med er. Precis, efter gruppdiskussionerna blev det dock nd att att redigera sitt egna diskuterade arbete med de frbttringsfrslag som kom fram… eller gra det hemma och ka in till skolan imorgon fredag bara fr att lmna in det i pappersform i lrarfacket (eftersom lraren r rdd att deras mailbox blir full. Som om det vore vrt problem…). Eftersom jag mste ta en halvtimme tg fr att komma till skolan och en till halvtimme fr att komma hem var det inte s vrst lockande, allts gjorde jag det efter gruppdiskusen idag, trots att jag var jvligt trtt.

Klockan fyra insg jag att jag inte kommer komma med 16:53-tget hem, allts blir det17:53… kommer till Vsters halv sju, hemma kvart i sju, en liten siesta vill jag nog ta mig d, tnkte jag. Klockan nrmar sig 17:30 och jag fick stressa ihop mitt arbete, hfta ihop, lmna in, smspringa till tget. Fasiken vad sknt att ha det gjort.

P min nyckelknippa har jag mitt USB-minne som jag anvnder bland annat fr skolans rkning. I morse nr jag kte till skolan kom jag att tnka p att jag ofta glmt USB-minnet i skolan i ngon dator och drfr ftt be ngon ta hand om det eller hmta det i receptionen fljande dag. Jag kom d p den briljanta iden att inte ta loss det frn nyckelknippan, s jag kommer ihg att ta med mig USB-minnet.

Jag trodde jag var smart. Runt klockan 18:16 anlnder tget till en station p vgen vars byhla heter Kolbck, och jag inser att jag har inte nycklarna p mig. Helvete. Kuk. Jag knde efter i fickan igen. Jag insg att jag inte hade ngot minne av att ha tagit ut USB-minnet nr jag rusade ifrn datorsalen. Nycklarna och USB-minnet var kvar i en annan jvla stadhelvete, och jag var p vg ifrn den jkla stan. Jag r trtt, jag vill hem. Fan.

Tget anlnde klockan 18:27 till Vsters och jag skulle kunna ha tagit 18:35 tillbaka till Eskilstuna, varit dr 19:07 och sedan ftt vnta 45 minuter och tagit 19:53-tget hem fr att vara i Vsters 20:27. Dels var jag inte helt sker hur tgen gr efter 18, dels kndes det fan inte lockande att vnta i 40 jkla minuter i en stad jag inte vill vara i, ensam. Jag ringde farsan, ber om skjuts och mutar med pizza. Han gick med p det, om n inte helt pigg att avbryta det han hll p med.

dsc00155I skolan visade jag runt farsan, frskte f honom att frst lite vad design handlar om. jag visade kaffekannan fr masochister (som du ser exempel p hr till vnster), Porathes 3D-navigeringsystem, lite filar och filmaskiner som finns kvar till minne av att lokalerna r hbergs gamla bermda filfabrik, samt lite annat. Jag tnkte att det kan vl vara skoj fr honom att se. Lite fjsk sdr. Vi anlnde till Vsters strax efter 20:30 och brjar diskutera om jag ska hmta moppen frst, var vi ska ta etc. Vi bestmde att pappa lmnar mig p stationen fr att jag ska hmta moppen, pappa kr hem bilen och tar cykeln till en nrbelagen pizzeria medan jag ker moppe dit. Frsta pizzerian hller p och stnger, det blev en annan. Strax efter nio fick vi vr pizza, mitt i den inser jag att jag inte hade brd hemma. Perkele. Ni som knner mig vet att jag lskar frukostar. Ta det lugnt, kanske se p film… det r min visa (nr man inte ska till skolan eller dylikt).

Farsan erbjd mig en rgsiktkaka som han hade fryst hemma, jag avstod frst. Sen insg jag att jag mste bara offra fem minuter till och ett hej till min sta mor fr att imorgon ha frukost. Jag var nra att inte orka bry mig om ntt fr resten av dagen, men logiken sa att jag borde flja med. S blev det.

Imorgon har jag frukost. Och jag r nu, klockan 22:00, ntligen hemma. Och detta var bara meningen att bli en lite notis om dagens fail. Medan jag inser att jag har kt ver Kvicksunsbron fyra gnger idag och att ventyret kostade mig 212:- (nja, jag fick kvllsmat ocks…), citerar jag mitt makromeddelande jag har i bilspelet LFS:

”IS THAT A HUGE FAIL IM SEEING?!”

Yes. Godnatt.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-03-05

nu ser du varfr smnen r s viktig :-)

Kommentar av
Skrevs 2009-03-09

synd om dig som mste ka s mycket tg :)

Pingback från
Skrevs 2009-03-16

[…] nog om politik och nu lite humor. Frst av allt mste ett fretag ha lst om min misr jag hade med USB-stickan och valde att skmta med mig. Som om det skulle hjlpa med en USB-sticka formgiven som en […]

Skriv en kommentar