Jag r en jvligt stolt piratpartist (Gold edition)!

8 april, 2009 (15:37) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Kra lsare, jag har ran att presentera… Mig sjlv som Guldpirat!

Jag har varit medlem i Piratpartiet sedan den andra juni 2006, 16:09 fr att vara exakt, tv dagar efter Piratebay-razzian. Jag knde nda ut i fingerspetsarna att detta r inte okej. Snt hr fr inte ske. Senare visade det sig att USA hade pverkat regeringen i Sverige. Jag ryser n nr jag tnker p det, men som vi vet var detta bara brjan.

rligt talat har jag funderat lnge p att bli Guldpirat. Snikenheten fanns hos mig, student och allt, och i grunden gillar jag inte donationer. Nu har lget intensifierats genom att FRA-lagen, IPRED samt datalagringsdirektivet r de facto lagar i Sverige, vilket gr mig bde frustrerad och grtfrdig. P IRC sade en kille frn England ”i always thought sweden was one of the more relaxed countries over such matters and now you seem to be one of the most regulated”. Skn stmpel vi hller p att f. Blonda flickor och staten som kollar dina mail och sms. Piratpartiets medlemsantal gr upp som aldrig frr (dubblat p ett halvr) och den sjunde juni r det dags fr EU-val. D de flesta lagar antingen kommer frn EU, eller beskylls vara orsaken till att vi mste ha den lagen, knns det helt rtt att skicka in Christian Engstrm eller Anna Troberg till just det stllet. Till krnan av hela apparaten. Nr Rick bloggade om att det behvdes pengar fr att trycka upp flygblad, tillsammans med att ’vanliga’ personer ssom klasskamrater faktiskt har intresse i IPRED nu, s tog det skruv i min skalle.

Det enda som r kvar fr min del r att skaffa ntt bttre plagg n det som PP-shoppen erbjuder. Kollade nu och sg att hood-trjor bara fanns som medium som strst. Illa. Min kroppshydda funkar inte riktigt i linne, jackan r lite fr dyr fr mig, och t-shirt… jag ville ha ngot mer. Dessutom vill jag ha detta tryck, jag bara lskar den bilden. Den r (just nu) snood frn Ricks blogg, oknd upphovsman. Ska fasiken kolla om det gr att gra ntt on-demand-grej p spreadshirt. Senare ska jag ocks f tillbaka min utlnade trdlsa router/switch och fixa ett Ipredia.

G med i piratpartiet. Just nu. Inte imorgon, inte till helgen. Precis just nu. Det kostar ingenting och grs ver webben p en minut. Sedan rstar du p PP den sjunde juni (och skickar ett fdelsedagsgrattis-mess till mig). Det r bara vi som kan visa politiker var skpet skall st. Det r allvar nu.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-04-08

Hej!
Kul att du vill se Christian och mig i Bryssel! :-)
Det r Opassande-Emma som gjort den dr loggan du vill ha p en trja. Mejla henne en bild p trjan om du trycker den. Det skulle hon nog tycka var kul. :-)
Glad psk!
Anna

Kommentar av
Skrevs 2009-04-08

Jsses vad likt det r min egen pirathistoria. Jag blev ocks medlem i precis samma veva, och blev nyligen guldpirat. ven jag jag vill se hood-trjor fr pirater i strre storlekar (XXL i mitt fall), och grna ven andra tryck. Just det du tog upp tnkte jag inte p, men det r en bra id.

Kommentar av
Skrevs 2009-04-08

Vi bestllde massor av klder i tisdags. Hoods i alla storlekar utom Small r p vg in, de kommer om ca tv veckor.

Kommentar av
Skrevs 2009-04-08

Jag sjlv r antagligen lite trgfattad, s jag gick inte med frrn i hstas, men blev Guldpirat efter bara tv mnader och jag gr en hel del PR fr Piratpartiet p min blogg och sprider ven en hel del info om IPRED, ACTA, FRA, datalagringsdirektivet mm.

Har sjlv funderat lnge p att skaffa ngon Piratpartiet-trja eller liknande, men har tyckt att de som funnit inte varit s snygga. Men, sen tittade jag in hromdagen och sg den nya snygga svarta Dickies luvjacka och slog till direkt. Hoppas innerligt att storlekarna inte r fr sm. Hade bestllt en XXL om det funnits, men i vrsta fall fr jag vl ge luvjackan till min ldsta grabb som ven han har gtt med i Piratpartiet. Han fr visserligen inte rsta i EU-valet, men han hinner fylla 18 r i tid till riksdagsvalet…

Hller med om att ”fildelning = Krlek” logon r fin, annars finns ju den klassiska ”Stolen music sounds better” trjan http://www.bytelove.com/bytelove-clothes/pirate/stolen-music-sounds-better/prod_9.html

Kommentar av
Skrevs 2009-04-08

Anna: Aha, dr ser man. Givetvis fotar jag och sprider i s fall. Men det var inte helt billigt p spreadie… :S

Rick: Fett. Ska nog ge lila hoodie en chans d :)

Janne & Gr: Tillsammans r vi starka! :) ”Stolen music” r vl lite fr.. indikerande att det r upphovsrttsliga saker. Jag gillar just avsaknaden av definitionen i fildelning <3 krlek. Det r krleken till (rtten till) kommunikation jag gillar :)

Skriv en kommentar