Dont mess with Texas, Vsters eller upphovsrtten

19 april, 2009 (21:50) | Daniel, Politik, Skola | Av: MaxH

PirateBay r s klart veckans snackis, utan tvivel, och det r s klart drfr PiratPartiet fick ett rtt friskt uppsving av medlemmar. Sen kom en stor, av mig ogillad, kvllstidning och skrev om uppsvinget, vilket gjorde att det nu kat lika mycket till. ven om jag tar den kningen med en nypa salt p grund av tidningens populisminstllning och ckliga retorik p lpsedlarna (som uppenbarligen fungerar p dess lsare), r det s klart nd vlkommet. Miljpartiet frsker dissa PP ocks, p ngot mrkligt stt.

Men jag tnkte hlla mig ifrn TPB och PP i denna post, s bra gick det. Istllet reagerade jag lite p denna nyhet. Samtidigt som jag lste den kom jag ihg en frelsning d lraren tog ett rtt underbart exempel. Delstaten Texas i ett stort land hade problem med nedskrpning lngs med bilvgarna och skulle satsa p en kampanj. Infr kampanjen gjorde de en underskning om vilka det var som skrpade ner, fr att sedan rikta kampanjen mot just dem. De kom fram till att det var den lgre inkomstklassen som ofta krde pickups, ”white trash” nmde lraren. Sna dr tuffa nissar som inte bryr sig speciellt mycket om miljn.

Jag kan erknna att jag inte hade ntt riktigt bra grepp fr kampanjen nr jag satt dr och lyssande p lraren. Nr han sedan berttade den tyckte jag den var smtt genialisk. Den heter ”Don’t mess with Texas” och har just sn dr tuff macho attityd. Ni kan se exempel p reklamfilmerna hr, se speciellt den med Ed ’To Tall’ Jones och Randy White (lngst upp till hger) och den andra med Mike Williams (nere till vnster). Att de har kndisar med sig gr ju ocks sitt s klart.

Med den reflektionen kan jag inte direkt knna att det Park och Idrott frsker gra genom att inte stda kommer att fungera, ven om det r hedervrt och vcker eftertanke. Dremot kommer de fyllefjortisar som faktiskt skrpar ner efter sig p ntterna knappast bry sig. En mlgruppsanpassad kampanj vore nog ganska mycket bttre – just nu bestr den av tv artiklar i den lokala blaskan som, jag gissar, har mest lsare ver 30-strecket.

Skriv en kommentar