Iria, del tv

5 juni, 2009 (18:20) | Daniel | Av: MaxH

Morsan ringde imorse och frgade om jag ville ka till Spanien en kort svng, d det r billigare att skicka hunden som bagage (=med en resenr) n att bara skicka hunden. Enligt uppgift skulle det kosta typ 9000:-. Efter lite vervgande tackade jag ja (annars hade morsan elelr farsan kt), packade en ryggsck p fem minuter och tog en snabbdusch. Fr mig sjlv tnkte jag att idag blir det dagen jag vaknar i ett land och ter frukost i ett annat. Efter lite frdrjning kommer vi ivg, senare n planerat. Det gr ett flyg strax efter 15 som vi hade tnkt som alternativ. P vg till Arlanda (det r 70-80km dit) ringer en kvinna med attityd, hon ringer frn jordbruksverket och frgar var fasiken hundens papper r.

Bakgrunden till det r att tulltjnstemnnen tog hundens pass, hlsocert och allt de behvde, skrev av de som de nu behvde, och sedan gav handligarna tillbaka till morsan. Kvinnan med attityd pstod, fast hon inte var nrvarande d hon arbetar i fecking Jnkping, att morsan och farsan hade tagit handlingarna tillbaka. Jvla nolla. Vet inte riktigt vad hon ville, men med 20km kvar till Arlanda kunde vi knappast gra s mycket mer, handlingarna var p vg till Arlanda redan. Hon stissade ntt om att SAS Cargo mste faxa ner dem till henne, de mste ringa henne s fort vi kommer fram. Ye ye.

Vi kommer till SAS Cargo och gr igenom den rigorsa skerhetskontrollen fr att komma in (inte ens flygplatskontrollen r s noga, allt i fickorna skulle rntgas), sger t dem att faxa ner kopior p hundhandlingarna till den stissiga kvinnan (hon hade redan ringt och gnllt nr vi kom s klart). Vi fr reda p att hunden mr bra, har ftt lite mat, blivit rastad etc. De kommer kra ut hunden till flyget s fort de vet flightnumret. D vi kom fr sent fr dagens flyg kommer hunden kras till en temporr karantn under natten, och det krver s klart en speciell transport. Denna transport + vernattning kostar 5600:-. Om nu hunden kunde vara hos SAS Cargo en natt, kan den inte vara det en till? Skitroligt tycker mina frldrar, jag hoppas att hunden fr ligga i en hundkoja av guld med svanfjdrar i. Och s klart fr vi inte se hunden fast vi betalar fr det. Dock var det vrldens bsta snubbe, vid namn Lennart, frstende etc till 110%. Det har nog hnt ngra gnger. Han kan skert slja sand i Sahara.

Vi gr till avgngsterminalen fr att kpa biljett till nsta dag, fr g frn terminal 5 till terminal 2 (en kvarts promenad typ) dr de sljer just Iberia-biljetter. Hon bakom disken r inte helt van med hundgrejset och det hela tar tjugo minuter fr dem att lsa, under tiden ringer vi till Cargo fr att bertta flightnumret. Biljettpriset gr p 3200:- + 75€ fr hunden. Frvnansvrt billigt biljettpris, tanten sa att ’det r dyrare hr n p internet’. Dock har ’internet’ en sprr p att kpa biljetter under 48h till avgng. Helt underbar tant. Hon och Lennart gjorde nog att vi inte brt ihop allihopa.

Till saken hr att jag har tappat bort mitt pass, nnstans i min lgenhet hoppas jag. Jag vet att jag gjorde ett fr tv r sedan d jag kte till slkten, dock… well, jag har flyttat en gng sedan dess och jag vet inte var jag ska brja leta. Vi hrde oss fr idag p Arlanda vad de har fr ppetider och samtidigt fr vi reda p att det kostar 980:- (sic) att ta ett temporrt pass.

D morsan tappade nallen igr mellan planet och bagageutlmningen gick vi till hittegods. De hade tack och lov hittat nallen, en liten trst fr det… S mot en avgift p 80:- fr vi ut den.

Jag r s less p idiotiska priser som inte har ngon verklighetsfrankring. Varfr ta tio gnger s mycket om man skickar hunden som frakt gentemot bagage? Varfr kostar det pengar att f ut sitt hittegods?! Varfr kostar det 5600:- fr att hunden ska ka i en speciell bil och vernatta en natt? Varfr kostar det 980:- att fixa ett temporrt pass?! Varfr kostar hundra spnn i timmen att parkera p Arlanda? Vi r uppe i 3½ timme p tv dygn, och ska dit imorgon med d jag ska ka. Snart tar de betalt fr luften att andas med dr med.

Nnstans i Spanien sitter det en veterinr och skrattar vldigt hgt t sitt skmt, det rckte inte med de dyra besken hon tog ut d. We’re not amused. Fuck off. Then please die, slowly.

Nu ska jag leta efter passet.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-06-07

Sknt att lsa allt i lugn o ro. Visst rockat tanter med attityd? Fakk em all. Enjoy Sidra, frbered dig mentalt p middag hemma hos oss nsta helg.

Pingback från
Skrevs 2009-06-12

[…] med hunden, s jag resten ner och spenderade hela fem dagar dr nere. Hela bakgrunden finns hr (del tv, del […]

Skriv en kommentar