Iria, del tre

7 juni, 2009 (18:37) | Daniel, Familj, Politik | Av: MaxH

Skriver nu ett inlgg frn spanien frn en skakig wifi-lina.

Den mycket improviserade resan? hit gick bra utan ngra som helst problem, tack och lov och ta i tr. Jag fick i efterhand veta att mobiler var okej att ha p i flight mode, ngot att komma ihg fr vgen upp. Och s ska vi komma ihg att be om fnsterplats. S skoj var det inte att ha en person p varje sida om sig i fyra timmar.

Ngot jag reagerade p var nr jag kom fram till Oviedo. Efter att ha gtt till bagagebanden vnder jag mig fr att se att det inte finns ngon tull-inrttning. Och jag har ju faktist ngot att deklarera. Det r bara tv skjutdrrar, och jag ser redan min syster p andra sidan. P sidan av utgngen ser jag tv Guardia Civil bakom en disk som skulle kunna nyttjas fr att genomska bagagevskor. Fast jag vet att jag kan f nej om jag frgar gr jag fram till dem och informerar dem om lget.

dsc008911Jag har en hund, den kommer frn Sverige…. Deras svar var ”n,det r ju EU…. Det enda du mste ha r pass och hlsocert.” Och det sitter p buren. Jag mrkte att han inte hade mycket intresse p en hund som kommer frn Sverige, och har inte han intresse s har inte jag problem med det. P min andra frga sa dem att buren skulle komma p det vanliga bagagebandet, udda nog. Iria kom frst och alla andra bagagevntande passagerade tittade mycket intresserat p hunden. Jag fick hjlp att ta ner buren frn bandet, tog mitt andra bagage och gick helt sonika ut genom skjutdrrarna. Ingen kollade inte ett enda papper om den hunden!

Det r s det borde vara med EU. terigen, varesig tullen eller EU har hjlpt mig i livet. Brorsan hade kollat p Jordbruksverkets (som har hand om snt hrt skit) hemsida och Spanien r ocks listat som rabiesfritt land. Varfr i helvete r det d olika regler, nr bda lnderna r inom EU? Fr helvete…

Vl utanfr ytterdrrarna slppte vi ut Iria och gick med henne. Hon mdde mycket bra, ven om jag hade dligt samvete fr att hon varit instngd i tv dagar. Hon har iaf varit ut tv gnger enligt vad som sas.

Hr har ni lite bilder och filmer om resan och spanienvistelsen. Uppdateras lpande.

Kommentarer

Kommentar av No has escrito del ”bonito encuentro” que tuvimos con Iria fuera de Cargo cuando le dije a ella que todos eran unos hijos de puta y la reaccion de la chilena..
Skrevs 2009-06-07

No has escrito del ”bonito encuentro” que tuvimos con Iria fuera de Cargo cuando le dije a ella que todos eran unos hijos de puta y la reaccion de la chilena..

Kommentar av
Skrevs 2009-06-07

Felicidades en tu cumple, espero que la sidra est rica…

Pingback från
Skrevs 2009-06-12

[…] Igr kom jag hem efter att ha lmnat av mammas hund Iria till min syster. Bakgrunden finns hr (del tv, del tre). […]

Skriv en kommentar