Facebook vs Twitter (vs MSN)

12 september, 2009 (10:47) | Daniel, Interwebben | Av: MaxH

En fd klasskamrat insg frut att hon bloggade mindre efter att hon brjade Twittra, och fler och fler hakar p trenden (och nya funderingar kommer till liv). En observation jag gjort p senare tid r att Twitter brjar skilja sig ganska mycket frn Facebook. Bda tv r det andra kallar ”sociala medier”, som fr vrigt personligen knns som om det sitter i mina gener p ngot stt. Jag r mer ”Hur kan man INTE anvnda sig av sociala medier?” I vilket fall, Facebook brjar knnas allt fr lunarstorm (”nere p stan och tar en l”) jmfrt med Twitter (”Varfr ses Skandinavien som ett gott fredme vad gller ntcensur? RT: @rasmusfleischer: http://bit.ly/NYUyo”).? Det ena r SOCIALT medium, det andra r siktsbyten, tipsande om bra blogginlgg etc.

Det r kanske inte s konstigt. Facebook startade som ett community dr man hll kontakt med vnner, hade sin startsida och som sidoeffekt kunde man ndra sin status. De kanske noterade att folk p MSN sedan lnge ndrade sitt nick efter sina humrsvngningar, tills Microsoft slutligen ocks stoppade in speciella status- och musik-flt, dr man kunde frmedla vad man gjorde och lyssnade p. Twitter dremot har sedan brjan varit en mikrobloggstjnst, med funktionen att prenumerera p andras densamma. Kanske r det drfr det innehller mer kvalitativa inlgg n FB, ven om det p bda frekommer undantag givetvis.

Eller r det bara jag som fljer ’rtt’ personer (eller fel beroende p hur man ser det) p de bda tjnsterna? r det bara jag, eller hller ni med?

Kommentarer

Kommentar av Finns det inga asociala medier?
Skrevs 2009-09-12

Finns det inga asociala medier?

Kommentar av
Skrevs 2009-09-12

sharpie: jod, lsenordsskyddad .txt-fil p din hrddisk t.ex. :)

Kommentar av
Skrevs 2009-09-13

Jag hller med i ditt resonemang. Har ocks funderat ver om jag fljer ”rtt” personer p twitter eller om det r en faktiskt skillnad mellan twitter och FB?

Skriv en kommentar