Press Start button to start

27 september, 2009 (08:22) | Daniel, Elektronik, Politik | Av: MaxH

Hrru, det r ett r till riksdagsvalet nu… och just nu hller FRA p att avgras, p riktigt! Det verkar ocks som om politikerna frsker dribbla bort skiten. Man blir s trtt p gammelpolitiker allts.

P tal om det mnet s sg jag en mycket bra Youtube-film om piraters dilemma. Dilemmat r att, enligt filmen, det skadar enskilda fretag p kort sikt, men hjlper hela vrlden p lng sikt. Ett exempel: Thomas Edison blev sedd som en ’pirat’ nr han uppfann grammofonspelaren eftersom han mjliggjorde fr folk att kunna lyssna p musik utan att betala fr konsertbiljetter. Nu i efterhand vet vi att han istllet mjliggjorde hela skivindustrins existens.

Hr r filmen, se den.

Men nu till dagens rubrik-mne.

Helt pltsligt s r jag spelkonsolsgare. Delvis ett taktiskt beslut nr jag slde min Magic-telefon, delvis helt slumpat beslut. Nu kan jag erstta min laptop som mediacenter och istllet kr Playstation 3 som det, med tversity som streamar content frn datorn.

Den frsta reaktionen jag fick var att jag har en mycket kass TV. Eller egentligen r den mycket bra, fr 10 r sedan allts. Numera r den bara… duglig. Med duglig menar jag inte spel frn konsolen. rligt talat r det knappt jag kan lsa texten i spelmenyerna i t.ex. NHL ’09. Tyvrr r inte pengar av en riklig vara just nu och jag kommer nog f nska mig en ny TV till julen 2010 eller s.

Ngot som knappast frvnade mig r ’Press Start to start’, alla varningar om att ’Saving data, please dont turn off the console’, att behva byta skivor fr att byta spel, arkadknslan p spelen, totala sugigheten att spela FPS p (vilken som helst) gamepad… och att Dirt 2-demot fanns p US-PSStore, men inte i EU-versionen av detsamma. Trots att man ltt kan gra konto och sga sig bo i staterna och drmed f tillgng till US-PSS.

Ngot som frvnade mig positivt r helt klart knslan i Dirt 2, trots arkadlir var det… kul! Men jag skulle aldrig lira med ratt. Little Big planet var ocks ett otroligt stt spel. Awcrap, mste jag brja kpa pissdyra konsol-spel nu? :o

Skriv en kommentar