It sucks to be number two

29 september, 2009 (00:01) | Allmnt, Daniel, Interwebben, Vnner | Av: MaxH

Fr ett par mnader sedan hade jag en intressant diskussion med en klasskamrat p tget hem frn skolan.Vi hamnade att snacka om hur bra man har det i livet egentligen och drifrn kom frgan vad man gr om man mter en tiggare p stan. Eftersom jag r lite bevandrad i Spanien inflikade jag att det r vanligare dr n hr i Sverige, antagligen tack vare att klimatet tillter det. Det gr att man blir mer van och, tja, till slut gr man bara frbi. Klasskamraten var givmildare n mig och frsker ge vxeln till personer, men vi enades om att det r skillnad p person och person. Ser man att det r en alkis knner man inte riktigt samma behov som om det vore en gatumusikant. Dremot uppstod ett dilemma; Om man mter en person, och man ger ens lsa mynt till den personen, varvid man strax eftert mter en till person som ber om pengar, vad gr man d? Tget vi satt i kom d fram till perrongen, och diskussionen slutade i visdomsorden it sucks to be number two. :)

En trendspaning: Youtube har ju ganska lnge haft en share-funktion p filmsidorna.Inget konstigt med det. Jag har noterat att Spotify-klienten ocks numera har funktionen att kunna dela med sig med lnk till musiken, till Facebook, Delicious och Twitter. Inte heller konstigt med det.

Hr om dagen sg jag att Youtube numera implementerat en autoshare-knapp i sina filmsidor, fr att kunna dela med sig av lnk till innehllet p Facebook och Twitter, och ven frn sidan i sig kunna skriva ett blogginlgg. Det krvs nog inte mycket skulder hos CSN fr att rkna ut hur spammigt Facebook och Twitter kommer bli med alla sajter som vill sprida sina lnkar genom personers utdelande. Twitter har redan nu gett mig en del problem med spam, medan jag ocks fajtas med en hel del reklam fr diverse ”apps” p Facebook som folk medvetet sprider.

Det som ger mig lite bryller i huvudet r; Vad kommer sen? Efter Facebook och Twitter? Vad kommer efter att det blivit snderhype:at och snderspammat?

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-10-03

S sant! Tanken slog mig i morse ocks, jag tror du har helt rtt! Facebook har jag redan brjat att skra i, jag blockerar applikationer och jag har inte lngre tid att flja alla som jag vill – det r helt enkelt fr mycket! Tack vare @JosephineLing s brjade jag anvnda TweetDeck direkt nr jag brjade twittra, vilket s klart gr det hela mycket 100 gnger enklare, men lik frbaskat s mrker jag en tendes att folk har brjat sprida all mjlig dynga ven dr, vilket gjort att jag brjat vlja bort en del bara fr att minska bruset. Vad kommer sen? Och hur ska man frhlla sig i detta informationskaos?

Skriv en kommentar