Den perfekta klappen

23 december, 2009 (00:35) | Daniel, Vnner | Av: MaxH

Idag har jag varit duktig. Stdat och rjt lite i vardagsrummet utav det skrp och klder som fanns dr och passade p och dammsugit, i alla fall lite snabbt. Egentligen ville jag bara f undan saker som drjt sig kvar, som oftast blir fr mig. Och imorgon ska jag kpa de sista julklapparna… och de frsta.

Allts, det hr med julen… jag gillar inte julen. Jag gillar inte att det r kallt, att det r s pass mrk rstid och att snn ligger i vgen fr att kunna ta sig fram. Det dr har ju s klart med vdret att gra mer n just julen och jag r glad att snn r vit s det blir lite ljusare. Och att det r kallt r ju faktiskt lite mysigt ibland, annars kan man inte kura ihop sig under ett tcke i soffan… eller innanfr en sjal medan snn faller ner. Fast jag i r lyckats hlla mig undan ganska bra mste jag nd skriva av mig lite, trots att jag har skrivit om det frut. Jag har lyckats koppla bort det lite fr bra eftersom jag rkar inte ha kpt ngon klapp nnu. Hoppsan.

Just julen r ett fenomen jag inte gillar. Givetvis tycker jag tycker om att f presenter, trffa familj och ta mat. Men mste vi ha ett par dedikerade dagar med en tradition som sger att vi mste det? Och gr man inte det (eller ngot liknande) s fr man konstiga gon mot sig. Tnk om jag nu vill ka luftballong i en vecka istllet, t.ex? Eller mblera om? Eller bara ligga som en valross i soffan och titta p andra ssongen av Breaking Bad?

En bekant ppekade julen r ett par dagar alla r lediga och drfr passar det vldigt utmrkt att ses och umgs och ta mat just d, och det kper jag. Men jag ogillar att ”alla” frvntas gra som ”alla andra” gjort i ”alla andra r”.

Nvl, det blir mer laid back i r, har jag ftt en knsla av, och, tja, imorrn ska jag kpa de sista julklapparna som jag frvntas ge bort… och de frsta.

P tal om laid back och julklappar kom jag p en liten billig grej man kunde gra som present. Inte billig som i ekonomisk billig, utan en enkel utvg. Mina funderingar brjade med min numera dda farbror som av enkelhetens skl hade ett tema varje r. Ntt r var det almanackor till alla, ett annat r var det koppar till alla. Frra ret gav jag en liknadne ’rolig’ kopp till min bror, och jag brjade fundera vad fasiken man ska ge honom. Han r en kille som har allt han vill ha, eller har ekonomi fr att kpa sig det.

Funderingarna fortsatte. Jag kan ju inte kpa en kopp igen. Almanacka knns lite billigt… och det vore bra med ntt som faktiskt anvnds och slits. Strumpor? Lter bra. Det blir det eller slips, men det har han ftt en gng. Frresten, varfr inte ge ett snt drnt vlgrenhets-diplom, ”jag har i ditt namn gett en by i afrika ett hundra poliosprutor” eller dylikt. Det backas s klart upp av en hg moral som ingen kan ifrgastta. Fr mig personligen ska julklappen vara mot personen den ges och sledes ngot fr att den personen kan anvnda klappen p ngot stt. Drfr knns ett snt drnt vlgrenhetsdiplom knns lite billigt… fast dess moral gr att ingen kan liksom ifrgastta det.

Nu har jag bara en dag p mig, s vi fr se vad det blir. I vilket fall blir det laid back, och jag kommer inte vara tomte i r.

Jag nskar er alla fridfulla helgdagar.

Kommentarer

Pingback från
Skrevs 2009-12-24

[…] This post was mentioned on Twitter by Daniel, Daniel. Daniel said: Okej, jag gillar inte julen… http://is.gd/5ziWy Men nd, goa helgdagar p er! http://is.gd/5ziVs […]

Skriv en kommentar