Filmer, filmer

5 februari, 2010 (02:08) | Daniel, Film/TV/Radio | Av: MaxH

Filmerna rullar p hr, om n med blandat tempo.

The invention of lying sg jag fr ngra dagar sedan och det r rtt skoj liten sak. Situationen r att ingen vet hur man ljuger och alla r vldigt raka mot varandra (”Urskta jag var sen, jag lg och masturberade.” -”Ingen fara. Nu gjorde du mig kt och kommer fantisera sexuellt om dig hela vr date.”) och sger ngon ngot ifrgastts det inte, just eftersom alla sger sanningen. Sedan kommer en snubbe p, mitt under sin vrsta dag p lnge, hur man sger ntt som inte r. Banksystemet r nere, s han blir tillfrgad ver hur mycket han har p kontot som han vill tmma fr att betala hyran. Hysteriskt roligt, och rekommenderas varmt.

The timetraveler’s wife har precis avslutats, och det r en liten tragikomiskt drama om en man som kan resa i tiden. Eller kan och kan, han kontrollerar inte nr det sker, eller var och nr han kommer eller hur lnge han blir kvar. Hans ’handikapp’ gr livet lite speciellt, och att kombinera det med fru och barn gr inte saken lttare. Han fru, frresten, som han mter i inledningen i filmen sger s klart att hon trffat honom redan, frsta gngen nr hon var sex r gammal.  Trots att de i filmen tjatar med melodin ”Det r en ros utsprungen” i parti och minut r detta en av de vackraste filmer jag sett senaste ret. Funkar dessutom utmrkt som date-film.

Skriv en kommentar