Com Hem, att jag inte lr mig

27 februari, 2010 (00:19) | Daniel, Elektronik, Politik | Av: MaxH

Mot bttre vetande ringde jag till Com Hem igen. Min logik sa mig att det inte kunde g fel – jag ville bara uppgradera mitt nuvarande abonnemang 8 Favoriter till 8 Favoriter HD. Det enda jag kunde tnka mig kunde g fel r att de inte anser det vara en uppgradering, trots att det kostar 50:- mer i mnaden. Jag kan nmligen inte gra det sjlv p mina egna sidor p comhem.se (men dremot till Large). Jag frberedde mig mentalt fr den konflikten och tog luren och ringde.

Medan jag navigerade i telefonmenyerna brjade jag f rysningar. Knslan sa till mig att det kommer sluta illa, det r ju Com Hem. Efter ngon minut svarar en torr dam vars namn jag inte uppfattar. Jag sger att jag vill uppgradera mitt abonemang till 8 Favoriter HD, och jag fr frgan om jag har HD-box. Jag sger till den torra damen att jag har en nykpt TV med inbyggd digitalmottagare, d jag anser att jag har det hon menar med ’HD-box’. Hon sger dock att man mste ha en ls lda fr att se deras HD-kanaler, ngot jag logiskt inte fr ihop. Jag undrar hur jag d kan se SVT HD, och inser att jag precis hamnat i sitsen jag inte ville vara i. Hon fortstter sga att man mste ha deras HD-lda fr att se deras kanaler, det r det deras tekniska support hvdar. D jag brjar lukta den tekniska inkompetens hos den torra damen ber jag om att f bli kopplad till deras tekniska support, och blir det efter att hon oskert fnittrande sger ntt om att de skert kan frklara bttre n henne.

Com Hems tekniska support sger ungefr samma sak, men med argumentet att de inte kan f ihop kompatibilitet p deras abonemangskorten med s kallade CA-moder, den adapter som krvs om man vill stoppa kortet in i TV:ns digitalmottagare istllet. Okej, det r i alla fall ett argument jag faktiskt kan kpa.

Jag lgger p, och googlar lite ltt om mnet. En av de frsta trffarna ger mig Wikipedia, som ungefr bekrftar min knsla:
-”TV apparater med inbyggd HD-TV mottagare fungerar inte med Com Hem eftersom bolaget har lst mjligheten fr TV-mottagning med ”pairing” till sina egna boxar. Vilket gr att fjrrkontrollen till TV inte kan anvndas fr programbyte och en extra apparat frutom TVn mste anvndas.
samt
-”Man kan inte se annat n SVT HD i sin HD-TV med inbyggd HD-TV box (ven om man har fler HD-kanaler i sit abonnemang) eftersom comhem kr med ”pairing” efter pstdda krav frn de programbolag som Com Hem kper in sina kanaler ifrn s att man mste anvnda ComHems egna HD-Boxar, vilket orsakar fler apparater och fjrrkontroller i vardagsrummet.

Jag har inga problem med att fretag tjnar pengar, men jag har problem nr fretag anvnder snikna metoder fr att gra det. Det vore A och O att ha njda kunder. De vljer en allts lsning som innebr att kunder mste 1: kpa en extra mottagare 2: ha extra fjrrkontroll hemma 3: hantera den och dess problem/fel den kan komma med 4: betala elen+batterier fr att driva en extra lda. Det sista kan jag visserligen bjuda p om det inte vore s uppenbart att Com Hem numera tnker p profit mer n ngonting annat, framfr allt bra lsningar fr deras kunder. Men s klart, lser man in kunder s kan de gra vad de vill, eftersom kunder bara kan vlja mellan att tacka ja eller nej utan att kunna g till annan leverantr.

Com Hem, ni kan suga kuk. Hur mnga gnger mste vi kunder betala fr samma sak, hur mnga avgifter mste vi tvingas p? Nsta gng jag ringer till er r fr att sga upp skiten. Tills dess kan vi tacka att Pirate Bay finns kvar som ’leverantr’.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2010-03-02

N, kombort ska man undvika, pminn mig om att aldrig bli kund hos dem.

Kommentar av
Skrevs 2010-03-03

Satan – det kunde varit ett referat av mitt samtal med ComHem, samma ointresse att leva upp till ngon form av leverantrsansvar. Suck… enda trsten r att man inte r ensam om att bli nonchalerad.

Skriv en kommentar