Ska jag stlla upp i SM och Sommarcupen?

30 juni, 2010 (21:26) | Daniel, Elektronik, Motor, Radiostyrt | Av: MaxH

Jag har ju brjat kra RC, och det har visat sig att jag har en godknd bil fr att tvla. Jag trodde att det var petigt regelverk fr det, men det var det inte. Motorns anslutningspoler ska vara mrkta, man fr inte ha back och s fr man bara anvnda vissa godknda batterier. Utver det r det det normala ssom en minimivikt, yttre dimensioner och att man bara fr anvnda tre par dck p drivande axlar. Vad det verkar fr mig gller det bara att programmera bort backen, s r det klart.

Via en vn fick jag reda p vad som behvs gras fr att tvla; tvlingslicens och sedan hyra en transponder vid tvlingen. Och en anmlningsavgift till tvlingen. Det finns en utbildningslicens, som man fr anvnda tv gnger innan man skaffar riktig tvlingslicens… fr det krvs att man gr med i en frening som kan utfrda sdan, och sedan be om en sdan.

I vilket fall, det r ju smtrams att fixa, och jag brjar hungra efter nya banor att ta mig an. Weedglade kan jag rtt bra, eller i alla fall till den grad att jag vill ha variation. Frra tisdagen var jag med en bekant till MK Eskil och krde p deras 1:8-bana, det var kungligt roligt fast det blev ’fr stort’ fr min 1:10… men det var skoj att testa grusbana. HELT annat krstt n p Weedglade dr man har vldigt mycket grepp p astroturfen. I morgon ska jag med vn till Skarpnck och kra p deras bana, dr SM hlls lngre om ngon mnad. Har kollat p lite filmer frn den banan p Youtube (se nedan), och det verkar vara en rtt krvande bana… av fraren allts.

S det r egentligen lite trning infr en eventuell tvlingsdebut. Om jag gr det borde jag inte komma sist – det hnger till 80% hur man kr och, well, jag anser mig nog brja hnga med de lite strre grabbarna i klubben nu.

Skriv en kommentar